Bár még reménykedhetünk a kellemes, meleg indiánnyárban, a napok mégis egyre hűvösebbek lesznek, így lassan ideje eltenni a rövid, nyitott felsőrészeket, és elővenni a vastagabb anyagból készült darabokat. Szerencsére a trendek nem változnak túlságosan sokat, csak kissé finomodnak, ezért akadnak olyan kreációk, amelyeket akár már most is viselhetsz! Az őszi divat igazán változatos, ezekkel a darabokkal pedig biztos nem lesz unalmas az összhatás.

hirdetés

Pillanatok alatt köszöntött be az őszies időjárás, és fordultak hűvösebbre a napok. A csípős reggeleken már eddig is előkerültek a blézerek vagy a könnyű kabátkák, amelyek nemcsak a hidegtől óvnak meg, de az összeállítást is feldobják. Az átmeneti szezonban pont ezért izgalmas az öltözködés, mert igazán változatosan variálhatóak a fazonok.

Az őszi divat izgalmas újdonságokkal kecsegtet

Trükközhetünk a felsőrészekkel, szoknyákkal, harisnyákkal, ruhákkal. A stílusmixelő trendeknek köszönhetően pedig kedvünkre játszadozhatunk a sportos és elegáns kreációkkal. Az őszi divat az eltérő stílusú darabok keverésén alapszik, ezért sok olyan kreáció jelent meg a palettán, ami elsőre merésznek tűnhet, ám valójában nagyszerű stílusfűszernek számít.

Maxiszoknya

A maxiszoknya évek óta benne van a divat körforgásában, idén csupán azzal machinálnak az őszi trendek, hogyan viseld a régóta ismert, de újnak ható darabokat. A hosszabb fazonban a hűvösebb reggeleken sem fogsz fázni. Az alakkövető kreációk lesznek a legdivatosabbak, ezeket könnyedén kombinálhatod felsőrészekkel, blúzokkal, ingekkel és dzsekikkel.

Valami kék

A szokásos színpaletta mellett nagy szerepet kapnak a vidámabb, feltűnőbb árnyalatok. Az őszi divatban az azúrkék lesz az üdítő újdonság, amely csodásan mutat fehérrel és visszafogottabb tónusokkal. Ám a bátrabbak kipróbálhatják a barna és a kék kombinációját.

Foltminta minden mennyiségben

A foltminta idén tavasszal tért vissza a népszerű trendek közé. Már a tavaszi-nyári szezonban is voltak izgalmas kreációk, amelyek sok motívumot sűrítettek egyetlen darabba, ám a trend ősszel fog kibontakozni. Mivel a patchwork igazán feltűnő, ezért nem szükséges annyira halmozni a kiegészítőket és a színeket. Elegendő, ha csupán egyetlen hangsúlyos kreációt viselsz.

Egy szoknya, egy nadrág

A kétezres évek elején hódított a szoknya és a nadrág kombinációja. A tervezők most felélesztették ez a variációt, ám korántsem olyan formában, mint ahogyan emlékszünk rá. Bár a népszerű bloggerek pantallóval boronálják össze a ruhákat, a szerelések sokkal inkább hasonlítanak egy tunikás összeállításra.

Hatalmas blézer

Az oversize felsőrészektől sem kell búcsút vennünk, idén a blézerek még nagyobbak lesznek. A túlméretezett kreációkkal könnyű mellélőni, ezért ilyen esetben szűkebb darabokkal párosítsd a bővebb fazonokat.

 

Kiemelt kép: Edward Berthelot / Getty Images.  

  • Megosztás:
hirdetés