Nyár végén mindig előkerülnek a nőies, alaknyújtó blézerek a szekrényből. Az elegáns darabok amellett, hogy nőiessé varázsolják a megjelenést, stílusfűszerként működnek, hiszen a megfelelő zakó még a farmer és az edzőcipő párosából is képes kihozni a maximumot. Idén rengeteg izgalmas fazonnal készültek a márkák, és a vibráló színek sem hiányozhatnak a felhozatalból.

hirdetés

Az átmeneti szezonokban minden évben felbukkannak a nőies, alaknyújtó blézerek az utcai divatban. Több éve töretlen népszerűségnek örvendenek, az utóbbi időszak uralkodó irányzatinak köszönhetően pedig már nem csak az elegáns, formális megjelenésben van helyük. Remekül mutatnak lazább szettekben, de az ember lánya felkaphatja őket egy pliszírozott szoknyával, esetleg farmerral is. A blúz vagy az ing bátran mellőzhető, szimpla fehér pólóval éppoly letisztult hatást keltenek.

Csinos, alaknyújtó blézerek őszre

A sikkes fazonok most sem hiányozhatnak a felhozatalból, a nosztalgikus divathullámnak köszönhetően pedig számos fazonvariáció bukkan fel a kínálatban. Idén főként a hetvenes évek csinos fazonjai kerülnek reflektorfénybe. Akkoriban roppant népszerűek voltak a nadrágkosztümök, zakók, ez az irányvonal most újra megjelenik az utcai divatban. A hölgyek a jól szabott, alakkövető fazonokat keresték, melyek szépen kiemelték a derekat és hangsúlyozták az előnyös vonásokat.

A hetvenes évek irányzataihoz igazodva az üzletekben is több klasszikus fazon bukkan fel. Bár az oversize, hosszabb blézerektől sem kell elbúcsúzni, idén nem ezek a darabok kapják a főszerepet. A klasszikus vonalvezetéssel, látványos vállszabással kialakított verziók vezetik a toplistát, melyek optikailag szépen formálják az alakot. A túlméretezett, vagy épp az egészen apróra szabott felöltők sem tűnnek el teljesen, ám ősszel inkább a nőiesség hangsúlyozása kerül előtérbe.

 

Az alaknyújtó blézerek sok szempontból hasznosabbak, mint a bővebben szabott társaik. Nincs felesleges anyag, a kreáció nem fog lógni, illetve nem szélesíti az alkatot, inkább a derékra helyeződik a hangsúly. A hosszabb verziók olyan összeállításokba is bekerülhetnek, melyekben az oversize verziók slamposnak hatnak. Nem lesz velük túlságosan elegáns a végeredmény, ettől nem kell tartani.

Remekül variálhatók például elegánsabb szoknyával, ezeknek a zakóknak már a midi fazonok sem okoznak problémát. Miniszoknyával vagy a népszerű minimalista maxi verzióval is kipróbálhatod a csinos blézereket.

Színek tekintetében sokszínű a repertoár. Az őszi színpalettára jellemző árnyalatok mellett jelen vannak a fagyiszínek, melyektől még nem kell elbúcsúzni. Jöhet a rózsaszín, a kék vagy a zöld, egyikkel sem lehet hibázni. A különféle textúrákkal szintén izgalmassá varázsolható a megjelenés, a bukléanyag eleganciát, franciás hanyagságot kölcsönöz a kisugárzásnak.

Kiemelt kép: Jeremy Moeller / Getty Images. 

  • Megosztás:
hirdetés