Vannak hírességek, akik nem követik, hanem sokkal inkább diktálják a divatot. Kifinomultságukkal és egyediségükkel kilógnak a sorból, így sokszor múzsákká avanzsálnak. A róluk elnevezett darabokat legtöbbször azonnal elkapkodják, hiszen a nevük garanciát jelent a jó megjelenésre. Ezek az ikonikus táskák a névadójukkal együtt vonultak be a divat történelmébe.

hirdetés

Még a hírességek között is csupán maroknyi olyan nő akad, akinek erős karaktervonásai minden porcikáján, mozdulatán, és az öltözködési stílusán egyaránt átütnek. Bármelyik kort nézzük, az egyediség, az unikum és a személyiség együttes varázsa mindig utat tört magának, hogy lehengerelje az embereket. Kifogástalan megjelenéssel bárki rendelkezhet, de a valódi stílus sokkal többet jelent a jól összeválogatott ruháknál és kiegészítőknél.

Azok a nők, akik divatot teremtenek, ruhákat, művészi alkotásokat, vagy örökzöld irányzatokat ihletnek, szavak nélkül is elég meggyőző képességgel, illetve vonzó kisugárzással rendelkeznek, érdekesek, karizmatikusak, miközben mégis sokan tudnak azonosulni velük.

Nem ritka, hogy egy-egy korszak kedvenc idoljai a tervezőkre is nagy hatást gyakorolnak, gondoljunk csak Audrey Hepburn és Hubert de Givenchy esetére. Akárcsak a festő- és szobrászművészeknek, a dizájnereknek úgyszintén vannak múzsáik, akik egy-egy stílusvonalat szimbolizálnak. A kiválasztottak nélkül nem tartanak divatbemutatót, és kiváltságuk az is, hogy minden eseményen az adott márka kreációjában jelenhetnek meg.

A divatházaknál bevett szokás, hogy a legtöbb kreáció kap egy fantázianevet, főleg, ha táskáról vagy cipőről van szó. Ezek a darabok még kapósabbak, ha olyan híres nők nevét viselik, akik sikkességükkel beírták magukat a divattörténelembe. Míg a ruhák szezononként cserélődnek, addig a kiegészítőkön csupán pici újítást végeznek a tervezők, sőt vannak olyan klasszikus slágerdarabok, amelyek a megalkotásuk óta változatlanok.

Ikonikus táskák, amelyeket a divattervezők kedvencei ihlettek

Sokszor a tervezőkre annyira mély benyomást tesz egy-egy nő, hogy a legújabb kreációját is utána nevezi el. Így kaphatta meg a Hermès ikonikus táskája Grace Kelly nevét, és ezért keresztelték a Mulberry sikkes retiküljét Alexa névre. Általában ezek a szütyők szinte azonnal népszerűvé válnak, és a divatimádók gyorsan elkapkodják őket. Vannak, amelyekre több éves a várólista.

Most hat olyan híres nőt gyűjtöttünk össze, akiknek a nevét egy-egy luxusretikül viseli. Lapozd végig a galériát, ha szeretnéd megtudni, hogy kik azok, akiknek a neve összeforrt egy táskával!

 

Kiemelt kép: Silver Screen Collection / Getty Images. 

  • Megosztás:
hirdetés