A tervezők szezonról szezonra egyre érdekesebb darabokat álmodnak meg, amelyeknek egy része nem alkalmas utcai viselésre. Általában a bizarr trendek a kifutón maradnak, ám vannak esetek, amikor a sztároknak köszönhetően meghódítják a divatimádókat. Így történt ez most is, amikor óriási népszerűségre tett szert a Bottega Veneta által tervezett ronda kabát.

hirdetés

A Bottega Veneta a hatvanas évektől van jelen Olaszországban, és szép lassan meghódította szinte az egész világot. A nyolcvanas években például még Jackie Kennedy is viselte a divatház egy-egy darabját. A kreációik ekkor még egyet jelentettek a nőies, elegáns megjelenéssel.

Az utóbbi években ez alaposan átalakult, a cég sorra feszegeti a határokat. Formabontó tervek kerülnek ki a műhelyéből, amelyekkel legtöbbször nagy sikert arat. A fonott stílusú táskák és a kocka orrú cipők újbóli felbukkanását szintén a divatháznak köszönhetjük. Daniel Lee szokatlan ötletivel valóban maradandót alkotott, hiszen nincs idén divatosabb kiegészítő ezeknél a daraboknál.

Ronda kabát egyenesen a kifutóról

Ám természetesen akadnak mellényúlások is szép számmal, elég csak a Crocs stílusú gumicsizmára gondolni, ami ráadásul nem kevés pénzt kóstál. A tervezők most tovább borzolják a kedélyeket, hiszen képbe hozták a rojtos műszőrme kabátot.

Ez a kabátfazon a legnagyobb jóindulattal sem nevezhető sikkesnek, ám még praktikusnak sem gondoljuk. Hiszen a hosszú rojtok a földet súrolják, így a latyakos, téli időben nagyon hamar bekoszolódnak, és elveszítik színüket. Ha a szőrmés darab mondjuk, csak térdig érne, akkor ésszerűbb téli viselet lenne, ám ebben a formában egyáltalán nem minősül annak.

Természetesen a sztárok ebből sem maradhattak ki: elsőként Rihanna viselte a Bottega Veneta különleges kabátját, az amerikai Harper’s Bazaar címlapján. Ezzel mondhatni meg is alapozta neki a hírverést, pedig az egész kreáció inkább egy brutál vastag fürdőköpenyre hajaz.

Pár hete pedig Hailey Baldwin sétálgatott benne az utcán. Bár a kabát erősen kifogásolható, Hailey szettje mégis tökéletes, nagyszerűen variálta a bizarr darabot, amit sokan talán csak busójáráskor, vagy farsangkor tudnának elképzelni.

A Bottega Veneta egy másik érdekes darabbal is megörvendeztette a divatimádókat, hiszen táskát is készítettek, ami pont passzol a kabáthoz.

Nem gondoljuk, hogy ebből nagy trend lenne, hiszen ez a kabát szinte hordhatatlan, ám tudjuk, hogy a divat terén szinte mindenre, még a furcsaságokra is van kereslet. A túlgondolt darabok ára eléggé borsos: a kabát 6900 euróba kerül – megközelítőleg 2 400 000 forint -, míg a táskáért 2500 eurót – nagyjából 900 ezer forintot – kell fizetnie annak, aki szeretné magáénak tudni.

Így valószínűleg meg is válaszoltuk azt a kérdést, hogy miért csak bizonyos rétegekben robbantanak ki divatőrületet. Bár a luxusmárka áraihoz képest mondjuk, cseppet sem minősülnek drágának, az ár-érték arányt nézve, már jobban gondolkodóba ejtik az embert. Igen, úri hucutságnak és divatfricskának tökéletesek, másra nem igazán jók.

Kiemelt kép: Gotham / Getty Images. 

Képek a cikkben: Pietro S. D’Aprano, Gotham / Getty Images. 

  • Megosztás:
hirdetés