Van, aki üdvözli a Victoria’s Secret igyekezetét, míg mások szerint kissé izzadtságszagú, ahogy megcsorbult renoméját próbálja helyrepofozni a márka. Tény, hogy a fehérneműcég manapság minden alkalmat megragad, hogy lépést tartson az elfogadó világgal, és a most divatos pozitívtestkép-mozgalommal, ami a karácsonyi divatfotóin is erősen megmutatkozik.

hirdetés

A Victoria’s Secret eddig a tökéletes testű és bőrű modelljeiről volt híres, akiknek a legapróbb, kósza bőrredőt sem engedte meg a cég. Ki ne emlékezne a végletekig agyonszerkesztett katalógus- és kampányfotókra, amelyeken még az eszményi angyalkák is rendre megkapták a kiadós kis photoshop-adagjukat?

Ám, amióta nem Ed Razek áll a fehérneműmárka élén, a változások – még ha csak apró lépések is -, egészen szembetűnőek. A korábbi vezető közfelháborodást kiváltó kijelentései után, a Victoria’s Secret transznemű és plus size modellekkel bővítette kis családját, és a retusálást is egyre diszkrétebben alkalmazza képein.

A változások fuvallatát remekül példázza a cég 2019-es karácsonyi kampánya, melynek finoman korrigált fotóin a pigmenthiányos bőrű Winnie Harlow is szerepel, a márka egyetlen vörös hajú angyalkájával, Alexina Grahammel együtt.

Palvin Barbara nem kapott retust a karikás szemére

A Holiday kollekció kényelmes pizsamáit és szexi fehérneműcsodáit bemutató kampány kissé eltér a korábbiaktól. Már nem a tökéletességen, hanem a fesztelen hangulaton van a hangsúly. A gyönyörű, irigyelt testű Jasmine Tookes megmutatja halvány striáit a fenekén, Palvin Barbi pedig a kamera előtt bolondozva fejébe húzza a sapkáját, mit sem törődve azzal, hogy előnytelen szögből kerül lencsevégre.

 

Nem is olyan rég még elképzelhetetlen volt, hogy a cég olyan fotót közöljön bármelyik modelljéről, amelyen karikásak az illető szemei, de most még Lais Ribeiro hasi gyűrődésének sem szaladt neki a retusőr. A kampányképek nem teljesen retusmentesek, ám a korábbi reklámfelvételekhez képest sokkal őszintébbek.

Palvin Barbara mellett Lais Ribeiro, Winnie Harlow, Birgit Kos, Loren Duran, Alexina Graham, Josephine Skriver, Elsa Hosk, Stella Maxwell és Leomie Anderson tűnik fel a divatfotókon. Bár a kampányon lenne még mit javítani és fabrikálni, hogy valóban sok nőt megszólítson, azért amellett nem mehetünk el, hogy a fehérneműcég pizsamái, csipkés alsóneműi és neglizséi valóban megérdemlik a figyelmet.

Kiemelt kép: Alessandra Benedetti/Corbis/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés