Palvin Barbara szó szerint szárnyakat bont karrierje csúcsán, hiszen nemrég hivatalosan is a Victoria’s Secret angyala lett. Ennyit változott a teste azóta, hogy a fehérneműcég felfigyelt rá.

Palvin Barbi az első magyar modell, akit a híres amerikai fehérneműcég befogadott zártkörű családjába. Ez több szempontból is hatalmas elismerés, hiszen köztudott, hogy a Victoria’s Secret meglehetősen válogatós, ha a modelljeiről van szó, vagyis, ha valakit hivatalosan szerződtetnek, az felér egy kitüntetéssel a szakmán belül.

Palvin Barbara még csak 18 éves volt, amikor a Victoria’s Secret felfigyelt rá, 2012-ben pedig már mindenki rajta tartotta a szemét, amikor először vonult végig a fehérnemű-birodalom álomkifutóján. Bár a magyar modell ekkor már világhírű szépségnek számított a divat világában, mégis sokan éreztették vele, hogy mekkora lehetőséget kapott.

Többen úgy vélték, hogy Palvin Barbi lesz az, aki nőies idomaival szemléletváltásra ösztönzi az irreális testkép-elvárásairól ismert céget, mely rengeteg katalógus- és kampányfotót készített a lánnyal 2011 és 2013 között.

Dögös fotókon Palvin Barbi útja a VS-nél

A Victoria’s Secret nádszálvékony, szálkás testű modelljei között mindig is üdítő látványt nyújtott Palvin Barbi formás alakja, ami a szóbeszéddel ellentétben egyáltalán nem duci, viszont nem is a gebeséget hirdeti. Az átlagos testű nők sokkal könnyebben azonosulnak egy se nem vékony, se nem vastag modellel, akinek nincsenek égig érő lábai, mégis gyönyörű.

 

Amikor a magyar modell egy időre eltűnt a Victoria’s Secret fotóiról és kifutójáról, mindenki azt találgatta, hogy a cég vajon visszatér-e az átlag nők számára elérhetetlen karcsúság bálványozásához, vagy továbbsétál a változás útján.

Miközben a divat minden fronton megpróbált felzárkózni a világ változásaihoz, és valósággal trendivé vált hangsúlyt adni a női test sokszínű formáinak és méreteinek, a VS még mindig szigorúan ragaszkodott az agyonszerkesztett, Photoshoppal túlidealizált képeihez.

Palvin Barbi újra a Victoria’s Secret kifutóján

Szinte öröm volt látni a változást, hiszen tavalyi nagyszabású divatbemutatóján, a fehérneműcég arra törekedett, hogy hogy sokféle testalkat, bőrszín és szépség képviseltesse magát a kifutón. 2018-ban Palvin Barbi is újra feltűnt a Victoria’s Secret show-ján, és bebizonyította, hogy igenis van helye a csapatban.

Kisugárzásával és szépségével egyhamar a figyelem középpontjába került, és senki sem azt méricskélte a szemével, hogy néhány centivel alacsonyabb az angyalcsapat tagjainál.

Csoportkép a 2018-as divatbemutatón. Kép: Kevin Mazur/Wirelmage/Getty Images.

Díjak és elismerések

A magyar szépség 2011-ben és 2012-ben is elnyerte a Fashion Awards Hungary elismerését, Az év modellje díját. Miközben nemzetközi karrierje gyorsan ívelt felfelé, 2016-ban, a Sports Illustrated magazinban megjelent fürdőruhás képeivel megosztotta a véleményeket. Többen a felszedett kilói miatt támadták, míg mások a védelmükbe vették, mondván, hogy nem kell minden modellnek gebének lennie.

Az SI magazin, mintegy fricskaként, még abban az évben neki ítélte az év újonca díját, és azóta több fotózást lebonyolított már a magyar modellel.

Tény, hogy Palvin Barbara szinte még tinédzser volt, amikor megindult a hírnév felé, azóta pedig nővé érett, így az elmúlt évek alatt neki is megváltozott az alakja. Vonalai finoman nőiesek, de pont ettől mutat rajta olyan dögösen a fehérnemű és a fürdőruha.

Kiemelt fotó: Stephane Cardinale/Corbis/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés