A pigmenthiányos modell, Winnie Harlow egyszerű szépségtitkairól lebbentette fel a fátylat. Az éjszakai smink, amit magának készít, ugyan nem kendőzi el a foltjait, de gyönyörűen kiemeli a szemeit, ezáltal a ragyogó tekintetére vonja a figyelmet.

hirdetés

Sok nő arca ilyen-olyan okból nem egységes színű. Vannak, akiknek a pattanások után, vagy az erős UV-sugárzás következtében kialakult foltok keserítik meg mindennapjaikat, melyek a bőr fokozott pigmentációja miatt alakulnak ki, és vannak, akiknél festékhiány okozza a bőrszín elváltozásait. Winnie Harlow nem rejtegeti a foltjait.

Bármelyikről van szó, az arcon jelentkező foltok önbizalom-rombolóak lehetnek. Ezt Winnie Harlow tudja csak igazán, és tökéletesen megérti, hogy a legtöbb nő egyenletes bőrtónusra vágyik. Ám azon sem kell keseregni, ha valakinek ez nem adatik meg. Lehet, hogy legszívesebben levakolná a foltjait, de a több réteg festék nem megoldás, mert a rejtőzködés csak még inkább táplálja az önbizalomhiányt.

A titokzatos vitiligo bőrbetegségben szenvedő modell arcának több területe hófehér a bőrszínéhez képest. Winnie Harlow megbékélt azzal, hogy a pigmenttermelő sejtjeinek működési zavara nem gyógyítható, vagyis a megjelenő tünetek visszafordíthatatlanok, és úgy gondolja, ha előnyös vonásait hangsúlyozza sminkjével, mások is meg tudnak feledkezni a foltjairól. A divathét impozáns bulijaira készített partisminkje nőiesen finom, ráadásul könnyen és gyorsan elkészíthető.

Esti smink pigmenthiányos bőrre

A Vogue magazinnak készült felvételen Winnie Harlow a házi arcmaszkja receptjét is megosztja az érdeklődőkkel, mely tápláló manuka mézet, agyagot, és almaecetet tartalmaz. Ez a jótékony pakolás megtisztítja és fertőtleníti a pórusokat, illetve enyhén halványítja a sötétebb foltokat.

 

A videón jól látható, hogy a modell szeme körül nemcsak pigmenthiányos területek, hanem sötét karikák is vannak, így elsősorban ezeket az éles tónuskülönbségeket korrigálja sminkjével. Miután a szemek körül egységesítette a bőrszínt, a füstös szemhéjfestés is jobban érvényesül.

Winnie Harlow a szája körüli, nagyobb kiterjedésű világos foltokat sohasem alapozza le, mivel az túlságosan mesterkélt, és fura színhatást keltene. Csak egy kis színtelen fixáló púdert tesz rá, hogy ne csillogjon az álla. A szépségtitka, hogy a megfelelő színhatásokat alkalmazza a szemkörnyéki foltjain, így a bőre simábbnak, feszesebbnek, egységesebbnek tűnik.

Kiemelt kép: Dia Dipasupil/Getty Images.

  • Megosztás: