Manapság egyre több teltkarcsú modell bukkan fel a magazinokban és a kifutókon, akik jól példázzák, hogy a nőies megjelenés nem a mérettől függ. A pluszos lányok nagy hatást gyakorolnak a divatszakmára, és gyakorta megfordulnak a kifutón. Precious Lee az elmúlt években szépen építgette a karrierjét, mostanra pedig sikeres manökenként emlegetik.

hirdetés

Korábban nagyon szigorú elvárásoknak kellett megfelelniük a modelleknek, olyannyira, hogy egy-egy kaszting előtt mindig előkerült a mérőszalag. Olykor a karcsúság sem volt elég, hiszen az előírt arányok is számítottak. Az állandó diéta, megfelelési kényszer a fiatal lányok mentális egészségét is megviselte, a begyepesedett szabályokhoz való igazodás pedig fizikailag éppúgy komoly terhet rótt rájuk: gyakran kóros evészavarokhoz vezetett az állandó centizgetés.

Az irreálisan vékony alkat az átlagos nők testképét szintén negatívan befolyásolhatja, hiszen a sokszor egészségtelen szépségideálnak nehéz megfelelni, ráadásul teljesen felesleges is, hiszen nem az önsanyargatással kicsikart kilók számában rejlik a szépség és a nőiesség.

A plus size modellek felbukkanásával végre tisztázódott és helyére került egy-két fogalomzavar. A divatszakma is megértette, hogy a szépség nem mérhető mérőszalaggal, és a formás alak sem attól függ, hogy mekkora a ruhaméret. Ám mindemellett az egészségre éppúgy nagy hangsúly került, vagyis nem úgy kell elképzelni, hogy a molett modellek hamburgerezgetéssel töltik az idejüket. A rendszeres testedzés ugyanúgy napirenden van az ő esetükben, és egy egészségesebb, kiegyensúlyozott étrend felépítésén dolgoznak.

A divatvilágban bekövetkezett átalakulásnak az egyik legnagyobb úttörője Ashley Graham, aki már minden jelentősebb kifutón megfordult, és nagyobb hírnévre tett szert, mint a karcsú modellalkatú, vagy a betegesen sovány fiatal lányok. A 31 éves Precious Lee szintén hamar felkapottá vált, a manöken valóságos rajongótáborral rendelkezik.

Precious Lee az egyik legsikeresebb teltkarcsú modell

Lee már gyerekként is szerette volna áttörni a konvenciókat, amelyekbe alakja miatt kényszerítették. Fiatalon kezdett modellkedni, eleinte csak fehérneműket és fürdőruhákat reklámozott, ugyanis a telt idomai miatt, kizárólag ezeken a területeken tudott érvényesülni. Ám már pályája elején is a high fashion érdekelte, így a nagy divatházakat vette célba. A legnagyobb inspirációt Crystal Renn jelentette a számára, aki szintén gömbölyded idomokkal vált híressé, és olyan divatházaknak dolgozott, mint a Dolce & Gabbana.

A női testről alkotott kép időközben megváltozott, és az elfogadás, valamint a természetes szépség került a középpontba. A divatvilágban bekövetkezett szemléletváltás hatására Lee is egyre több lehetőséget kapott, idén pedig már a Versace tavaszi-nyári kampányában is felbukkan.

A plus size modell az önelfogadást és a női sokszínűséget szeretné közvetíteni az emberek felé. Lee karrierje csak úgy szárnyal, ennek köszönhetően egyre több helyen találkozhatunk a fotóival.

A teltkarcsú modell a fehérneműs fotózásokat sem hanyagolja, gyakorta tölt fel képet lengébb ruhában.

Precious Lee szeret öltözködni, ezért a kifutón túl úgyszintén nagy gondot fordít az öltözékére, ugyanis nem titkolja, szenvedélyesen imádja a divatot.

 

Kiemelt kép: Handout / Getty Images. 

  • Megosztás: