A teltkarcsú nők megjelenésével a divatvilág eltörölte az egyetlen alaktípusra korlátozott, mérethez kötött szépségideált. A 28 éves Alva Claire az egyik legnépszerűbb plus size modell manapság, akinek nőies alakját imádják a magazinok.

hirdetés

Az utóbbi években a szépségről és modellekről alkotott kép megváltozott, és a divatvilág is egyre elfogadóbb. Már a plusz kilók vagy a tökéletlen fogak sem jelentenek akadályt, ha valaki kampányarc szeretne lenni, hiszen újabban felértékelődött a kisugárzás varázsa.

Sok márka rájött arra, hogy a szexisség nem csupán a női test paramétereitől függ, hiszen azt, hogy valaki mennyire érzéki vagy vonzó, még a matematikailag kiszámolt tökéletes arányok sem garantálhatják. A divatházak a karcsú modellek mellett, a teltebb lányokat is foglalkoztatják, akik közelebb viszik az átlagos vásárlóhoz az adott márka kreációit.

 

A kifutón korábban elfogadottnak vélt, irreálisan vékony alkat a nők testképét negatívan befolyásolta, és az is bebizonyosodott, hogy az a fajta megjelenés, amit csak egészségtelen önsanyargatással lehet elérni, nem lehet szépségideál. Az állandó centizgetés fizikailag és mentálisan egyaránt komoly terhet rótt a modellekre.

Szerencsére már a divatszakma is belátta, hogy a formás alak, valamint a szexi kisugárzás és szépség nem függ a ruhamérettől vagy a kilók számától. Azért félreérteni sem érdemes a szépség- és divatipar üzenetét: a molett modellek nem az egészségtelen táplálkozást favorizálják, és nem a túlsúlyt népszerűsítik, hanem az elfogadásra fektetnek hangsúlyt. A teltebb manökenek is rendszeresen edzenek, valamint a vitamindús ételeket sem mellőzik az étrendjükből.

A 28 éves plus size modell mindenkit levesz a lábáról fehérneműs képeivel

A divatházak szélesre tárták a kapukat a teltkarcsú modellek előtt, a szakma nyitottsága pedig legfőképpen Ashley Grahamnek köszönhető, aki a pozitív testképpel kapcsolatos mozgalmak egyik élharcosa.

Őszinte fotóival rengeteg nőt motivál, hiszen ő az egyik legjobb példa rá, hogy narancsbőrrel és súlyfelesleggel is piszkosul vonzó lehet egy nő, tulajdonképpen a szépség és a kisugárzás nem testsúlyfüggő. Alva Claire szintén a pluszos méretű nők táborát erősíti, és a fotósok megőrülnek érte.

A 28 éves Alva az egyik legfelkapottabb modell mostanában, aki arányosan telt alakjával mindenkit levesz a lábáról. Nem csoda, hogy szívesen reklámoznak vele fehérneműt és fürdőruhát, hiszen dús kebleivel, formás, hosszú lábaival elképesztően dögös.

A manöken szívesen megvillantja hosszú virgácsait, és nem jön zavarba a fürdőruhás fotózások során.

Az elmúlt időszakban szerepelt az Agent Provocateur kampányában, és az olasz Vogue szintén készített róla egy ízléses anyagot.

A népszerű modell a Savage X Fenty kifutóján is felbukkant, ahol Rihanna vérforralóan szexi fehérneműit népszerűsítette.

Alva Claire fehérneműs képei méltán népszerűek, láthatóan az ismert márkák is szeretnek együtt dolgozni vele.

A teltkarcsú modell az utóbbi időben olyan nagy márkák kifutóján is megfordult, mint a Versace.

Claire a mindennapokban is stílusos, divatos nő: imádja a nyolcvanas-kilencvenes évek ihlette retró fazonokat, amelyek remekül passzolnak alakjához.

 

Kiemelt kép: Jerritt Clark / Getty Images. 

Cikkfotók: Ilya S. Savenok, Jerritt Clark/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés