Tara Lynn egy évtizeddel ezelőtt robbant be a modellszakmába. 2010 körül történt az első igazán nagy áttörés a divat világában, amikor egyre több tervező és divatmárka kezdett el teltebb alkatú nőket foglalkoztatni a kifutókon, valamint a kampányokban. A híres plus size modell egyike volt azoknak az úttörőknek, akik elsőként futottak be fényes karriert a korábban vékony nők által uralt terepen. Az elmúlt években számos reklámban felbukkant, így sokaknak ismerős lehet a bájos arcú hölgyemény.

hirdetés

Tara Lynn az elsők között volt, aki plus size modellként lett sikeres

Tara Lynn modellkarrierje közel húsz évvel ezelőtt indult. Még tinédzser volt, amikor meglátott egy teltebb alkatú modellt a Seventeen magazinban. A lány hasonló testalkattal rendelkezett, mint Tara, így ez hatalmas löketet adott számára, hogy megvalósítsa titokban dédelgetett álmát. Pár évvel később a szülővárosában fedezték fel, és viszonylag hamar kelendő reklámarccá vált.

A 40 éves manöken számára a V magazin fotózása jelentette a valódi áttörést. A kiadványban Tara meztelenül szerepelt, csupán tűsarkút és piros rúzst viselt. A fotó többek között azért is híres, mert a plus size modell retus nélkül látható, az utómunkák során nem vékonyították a derekát, vagy varázsolták keskenyebbre a combját, pedig korábban ez bevett szokás volt a teltebb idomú modellek esetében.

Ezután sorra kapta a megbízásokat, számos magazin címlapján szerepelt. Sok éven keresztül a H&M állandó modellje volt, gyakran feltűnt a pluszos méretű kollekciók kampány- és katalógusfotóin.

A divatszakma berkeiben 2010 körül változott meg a berögzült felfogás, a korábban elkülönült plus size divatvonal lassan beépült a kollekciókba, így a teltebb és karcsúbb testalkatú manökenek együtt vonultak végig a kifutón. Ez a kezdeményezés új lehetőséget adott a teltkarcsú és molett modellek számára, hogy kitűnjenek és sikereket érjenek el a szakmában, ugyanakkor hangsúlyt fektessenek az önelfogadásra.

Míg korábban gyakran névtelenül, a háttérben dolgoztak, ekkoriban már kitüntetett figyelmet kaptak a magazinoktól és a tervezőktől is, és számos modell ragadta meg az alkalmat, hogy kiálljon és hangot emeljen a testpozitív szemlélet mellett. Tara Lynn szintén az elsők között volt, akik kitaposták ezt az utat. Ismert arcnak számított a szakmában, így egy időben szinte mindenhol látható volt.

Arányosan telt, nőies testalkatával és bájos arcával hamar meghódította a változásokra éhes divatszakmát. Egészséges önbizalmával sok nő számára példaképpé vált, és ez ma sincs másként.

A gyönyörű plus size modell neve ma is ismerősen cseng

Tara most már két gyermek édesanyja, így az utóbbi években visszább vett a pörgős életből. Kevesebbet dolgozik, és több időt szentel a családjának. Ám ez nem jelenti azt, hogy hanyagolná a modellkedést. Manapság is rendszeresen feltűnik különféle divatkampányokban és magazinokban.

Büszkén mutatja meg kerekded idomait lengébb öltözetben is, az öltözködésében pedig a derékhangsúlyos ruhaszabások dominálnak, melyekkel csodásan ki tudja emelni nőies vonalait.

Tara ma már másként viszonyul a testéhez, mint évekkel ezelőtt. Akkoriban is magabiztos volt, ám úgy gondolja, hogy az évek során felnőtt, elfogadóbb lett önmagával szemben, és sokkal érettebben kezeli a nőiességét. Nem érzi mindig tökéletesnek magát, és néha őt is bosszantják az apróbb bőrhibák. Ám ezt nagyszerűen egyensúlyban tartja, mindig az önazonosságra törekszik.

A plus size modell sokakat inspirál, és rengeteg pozitív visszajelzést kap. Örül neki, hogy a képeivel, karrierjével hatással van másokra, illetve a divatvilágra. Ma már ez egyre inkább érezhető, hiszen tíz évvel ezelőtt pusztán néhány márka dolgozott együtt teltebb manökenekkel, ma pedig már a luxusmárkák is szívesen foglalkoztatják a teltkarcsú és molett hölgyeket. Nincs behatárolt, meghatározott szépségideál, a nőiesség és a szépség sokszínűségére hívja fel a figyelmet a divat. A tervezők már nem szeretnék mindenáron beskatulyázni a nőiességet, ez pedig többek között olyan nőknek köszönhető, mint Tara.

 

Kiemelt kép: John Parra / Getty Images. 

  • Megosztás:
hirdetés