A divatvilág egyre nagyobb figyelmet szentel a nőies idomokkal rendelkező plus size modelleknek, így az elmúlt években már nemcsak glamúrfotókon és fehérnemű-katalógusokban mutathatták meg formás bájaikat, hanem a magazinok hasábjain, a kifutókon és címlapokon is gyakrabban feltűntek. Számos magazin – közöttük a francia Elle – már cseppet sem ódzkodik attól, hogy divatanyagait kerekded formákhoz igazítsa.

A tervezők többsége szintén kezdi kapizsgálni, hogy a kiálló bordájú, sokszor androgün kinézetű modellek csak elidegenítik a kollekcióikat a nagyközönségtől, hiszen vonzóbb látványt nyújt egy gömbölyded mellekkel és fenékkel, valamint ívelt csípővonallal bíró homokóra alkat, melyen nőiesen mutatnak a ruhák.

Ám, míg egyesek a változás szelét érzik a plus size modellek feltörekvő karrierjében, mások azon háborognak, hogy a teltkarcsúnak kikiáltott manökenek sem felelnek meg igazán a pluszos méretnek. Lehet, hogy nem kirívóan ducik, de a kóros soványsággal szemben az egészségtelen elhízás népszerűsítése sem lehet a cél. A divatberkekben szárnyra kapott üzenet lényege az, hogy a picit húsosabb popsi és kerekebb forma még nem a világ vége, mert így is lehet csinosan öltözködni. Íme, a bizonyíték!

  • Megosztás:
hirdetés