Ahogy minden modell, a divatfotózásokon Cindy Crawford is szépen megkreált hajjal, előnyösen beállított fényviszonyok között, ízlésesen kifestve pózol a kamerák előtt, ám ő az a típus, aki a mindennapok sűrűjében simán felvállalja az arcát smink nélkül, és a közösségi médiába feltöltött személyes képeit sem sorozza meg mindenféle filterekkel és applikációkkal. A 56 éves szupermodell nem görcsöl rá az idő múlására, és azt a látszatot sem szeretné fenntartani, hogy egy manöken otthon, a szabadidejében is mindig teljes harci díszben pompázik.

hirdetés

Bár a természetesség és az önelfogadás egyre nagyobb teret hódít magának mind a közösségi médiában, mind pedig a divatszakmában, a tökéletesség hajszolása, a mindig mindenkinek megfelelni akarás kényszere még mindig gyakori jelenség a nők körében. Egy hatalmas kettősség figyelhető meg a naturális szépség és a művi hatás elfogadásával kapcsolatban. Miközben egyre több híres nő és blogger igyekszik felfedni a valóságot, a különböző retusáló programok egyre népszerűbbek a fiatalok körében.

Mondhatnánk, hogy ez egy igencsak szomorú helyzet, ám az ambivalenciától eltekintve némi előrelépés már érzékelhető. Hiába lepik el a közösségi médiát mind a mai napig a mesterkélt, utómunkázott, valótlan tartalmak, ezek mellett végre megjelennek a valóság sokszínűségét tükröző fotók is. Bár számos nő tisztában van azzal, hogy a retusált és agyonsminkelt megjelenés teljesen mást mutat, mint amit az álmos reggeleken a négy fal diszkréciója elrejt a világ elől,  ennek ellenére a legtöbbeknél megjelennek a frusztrációval járó lelki problémák. Sokan nyomásként, elvárásként, presszióként élik meg azt, ha kizárólag hibátlanra sminkelt és retusált arcokat látnak a reklámfotókon és a magazinokban.

Azok a híres nők, akik hatalmas követőbázissal rendelkeznek, legyen szó színésznőről, énekesnőről vagy bloggerről, óriási befolyással vannak a társadalmi elvárásokra. Az elmúlt időszakban egyre többen osztották meg követőikkel, hogyan festenek smink nélkül, illetve azt is, hogy az ő vasárnapi megjelenésük sem mindig színpadra vagy kifutóra való. Az 56 éves Cindy Crawford ennek hatalmas éllovasa, már évek óta közöl magáról retusálatlan, naturális fotókat.

Bár a híres szupermodell több réteg festék nélkül még gyönyörűbb, aki simán letagadhatna pár évet az életkorából, nyilván ő sem mindig a külsejét helyezi a középpontba, vannak napjai, amikor csak felkap egy kockás inget, megfésülködik, és feleslegesnek érzi a cicomát.

A női arc smink nélkül egyszer csak intimmé vált: Cindy Crawford tesz róla, hogy ne így legyen

Egy szupermodell élete csak külső szemlélőként tűnik gyerekjátéknak. A szakma elvárásainak való megfelelés korántsem egyszerű. Nem elég, hogy tartani kell a versenysúlyt, a bőrápolásra, a haj állapotára és a megjelenés stílusára gyakran akkor is figyelni kell, ha többórányi fotózás és repülőút fáradtsága nyomja az embert, sőt, ilyenkor is tudni kell mosolygósan, tűsarkúban belibbenni egy rendezvényre.

Előfordul, hogy nincs megállás, és bár külső szemlélőként bagatell problémának tűnik, az, hogy egy pillanatra sem engedheti el magát az ember, már egy hét után is nyomasztó és fárasztó tud lenni. Igaz, Cindy Crawford szerencsésnek mondhatja magát, hiszen remek genetikával áldotta meg a sors, aki akkor is bájos és nőies, amikor reggel kócosan, gyűrödt arccal veti ki magából az ágy. Nem mindannyian vagyunk így ezzel, de valljuk be, sok szempontból feleannyira sem figyelünk oda az életmódunkra, mint egy-egy modell.

Bár mind a mai napig számtalan fotózást és kifutós show-t vállal, Cindy Crawford a természetes szépségben hisz. A rengeteg munka miatt többnyire sminkben lehet látni a népszerű modellt. Ő mégis igyekszik odafigyelni arra, hogy a közösségi médiában a hétkönapibb külsejét mutassa a világ felé.

Átlagosnak így sem mondható, de olyan oldalát is megmutatja, amellyel többen azonosulni tudnak. Való igaz, hogy smink nélkül legalább annyira gyönyörű, mint profin kifestve, de nagyon szimpatikus, hogy sem így, sem úgy nem takargatja a korának megfelelő halvány szarkalábait és mimikai ráncait. Nem ragaszkodik görcsösen a fiatalabb korában megszokott kinézetéhez,  megteszi, amit tud, de az idővel nem szeretne harcolni.

Minden nő tisztában van azzal, hogy reggel, ébredés után senki nem úgy néz ki, mint a filmvásznon vagy a magazinfotókon. Sokan mégis azt gondolják, a modellek hibátlan arcbőrrel és mindig tökéletes külsővel néznek tükörbe. Cindy Crawford nem az örök fiatalságával szeretne kérkedni, csupán el akarja oszlatni a sztereotípiákat.

Sajnos számtalan blogger és híres nő alaposan megkomponálja a „no makeup” fotókat. A fények, a kamera távolsága rengeteget számít.  Sőt mi több, sokan úgy készítik el a tökéletes smink nélküli szelfit, hogy mindeközben egy vékony réteg már rég az arcukon pihen. Cindy Crawford esetében egyértelműen látszik, hogy ezek spontán, természetes fotók. A gyönyörű modell tényleg a valóságot mutatja, nem trükközik semmilyen beállítással vagy filterrel.

Kiemelt kép: Lars Niki/Getty Images for Cantor Fitzgerald/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés