A sztárok arcbőre egészen másként fest retus és mindenféle profi fénybeállítás nélkül. Ezek a képek közelről mutatják meg a valóságot.

hirdetés

Az elmúlt időszakban rengeteg vörös szőnyeges eseménynek voltunk szemtanúi, ahol a hírességek csak úgy ragyogtak a fotósok előtt. Miközben a mesés estélyik és a gyönyörűen sminkelt arcok köszönnek vissza a közösségi média különböző platformjairól, sorra jelennek meg a dögös és lehengerlő fotósorozatok, valamint címlapok is. A rajongók hajlamosak hinni a tökéletes látszatnak ilyenkor, holott a valóság sokszor cseppet sem olyan kifogástalan.

Nem szabad elfelejteni, hogy bizony a sztároknak éppúgy vannak pórusaik, ahogy mindenki másnak, és az idő vasfoga őket sem kíméli. A retusált fotókon pedig általában jelentős utómunkával tüntetik el a ráncok mellett sokszor még a bőr textúráját is. Bár vannak, akik abszolút elzárkóznak a retusált fotóktól, sőt, sokan saját maguk posztolnak képeket az oldalaikra smink és szépítőfilter nélkül, gyakran jönnek velünk szembe hibátlan arcbőrt mutató képek. A machinált fotók csúnyán befolyásolják az önbizalmat. Nem árt néha emlékeztetni magunkat, hogy a tökéletesség határozottan relatív.

Arról sem szabad megfeledkezni, hogy a profin elkészített smink egészen más, mint amit otthon tíz perc alatt dob fel magára az ember. Ma már fényvisszaverős pigmentekkel ellátott alapozókat, púdereket használnak a szakemberek, amelyek a vakuk fényében simábbnak, egyenletesebbnek mutatják az arcbőrt, a bőrhibákat és a pórusokat pedig egyenesen láthatatlanná teszik.

Ilyen a sztárok arcbőre retus nélkül

Habár vannak, akik kifejezetten kérik, hogy ne retusálják a fotóikat a magazinok címlapján se, a legtöbb esetben átdolgozott, filterezett képek jelennek meg a sztárokról az interneten és az újságokban. Előfordul, hogy a retus durván megszalad, ilyenkor még a bőr textúrája is elvész.

Márpedig a hírességek is ugyanolyan emberek, mint mi magunk. Nekik is vannak pórusaik, finom ráncaik, szem alatti sötét karikáik. A jól megvilágított, tökéletesen beállított fotókon úgy tűnhet, mintha Victoria Beckham arca tükörsima lenne, miközben a valóság sokkal természetesebb és valódibb képet mutat.

Természetesen nem lehet elmenni szó nélkül amellett, hogy a sztárok tarsolyában talán több lehetőség van a bőrápolás tekintetében. Számos izgalmas, professzionális kezelést próbálhatnak ki, amitől a bőrük rendszeresen felfrissül, megújul. Ám mindezek mellett is fontos figyelembe venni, hogy a retusált fotók teljes mértékben eltérnek a valóságtól. A machinált magazinfotókon a bőr teljesen elveszíti textúráját, eltűnnek a finom ráncok és a pórusok, amitől rendkívül természetellenes az összhatás.

Valószínűleg sokak számára ismerős, hogy a hegeket nem fedi el szépen az alapozó, vagy a kence beül a ráncok mélyére, netán csomósodik és átcsillog a nap végére. Bár a sztárokat a vörös szőnyeges eseményekre és a fotózásokra egyaránt professzionális termékekkel sminkelik, ezek a nehézségek és sminkbakik a hírességek számára sem ismeretlenek.

Habár mindenki tisztában van a művi tökéletesség jelenségével, mindig emlékeztetni kell magunkat arra, hogy a sztárok is „csak” emberek, az ő bőrük sem különbözik a miénktől. Sajnos sokan a retusált fotókkal hasonlítják össze magukat, és elveszítik realitásérzéküket a szépséggel kapcsolatban. A szeplőket, az apró hegeket, a pattanásokat és a finom ráncokat nem kell mindenáron eltakarni vastag sminkkel, és retussal trükközni a fotókon. A természetesség sokkal szerethetőbb, a közösségi médiában látható fotók pedig egyáltalán nem a valóságot tükrözik.

Manapság egyre többen tesznek fel magukról smink és retus nélküli képeket. A sztárok többsége bátran vállalja természetes arcát a közösségi médiában. A vörös szőnyeges események közepette azonban nem árt egy kis emlékeztető arról, hogy a tündöklés és a csillogás mögött is abszolút természetesség lapul.

Kiemelt kép: Dimitrios Kambouris/Getty Images for Albie Awards/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés