A csinos modell rámutat arra, hogy ötven felett nemcsak a divat, hanem a smink is kulcseleme lehet a sikkes megjelenésnek. Francesca ma már ősz tincsekkel pózol a kamerák előtt, és magabiztosabb, mint valaha.

hirdetés

A nőiesség akkor ragyog igazán, ha a külcsín a belső harmóniát tükrözi. A nőiességünk megélése nem mindig könnyű, gyakran bizonytalanok vagyunk, amitől úgy érezhetjük, csak takaréklángon égünk. Sokan úgy vélik, a nőiesség lassan homályba vész az öregedés során, pedig ez egyáltalán nem igaz. Nagyon sokat számít, ki hogyan viszonyul önmagához és az életkorához . Noha tény, hogy bizonyos dolgokat nem lehet befolyásolni – s ebbe bizony az öregedés is beletartozik –, az, hogy ki hogyan kezeli a folyamatot, nagyban hatással van arra, mit sugároz önmagáról a külvilág felé.

A most 53 éves Francesca megelégelte, hogy állandóan fodrászhoz kellett rohangálnia az ősz lenövése miatt, ezért megszabadult a festett árnyalatától. Noha az út számára is rögös, sokszor elbizonytalanító volt, úgy döntött, hogy a kezébe veszi az irányítást. A megjelenését nem az életkorához, hanem a belső energiáihoz igazítja. A nőiesség bizony nem az életkoron, a haj színén, vagy a bőr simaságán múlik, kell ahhoz bőven kisugárzás is, melynek erejében Francesca nem szűkölködik. Habár erőt kellett vennie magán, s sokat tanult az életről és a nőiességről az elmúlt időszakban, Francesca ma már modellként ragyog, és sokakat inspirál az Instagramon.

Stílusos modell ötven felett: ennyit számít az öltözködés és a smink

Minden nő életében vannak olyan időszakok, amikor a tükörbe nézve nem teljesen az köszön vissza, amit az illető látni szeretne. Az idő múlásával ez az érzés egyre gyakrabban jelentkezhet. A test fokozatosan átalakul, a haj kifehéredik, miközben az arcvonások is egyre inkább elmásznak a helyükről. A változás, még ha nehéz is, nem feltétlenül rossz. Ötven év felett ugyanaz a vonzerő és nőiesség lapul mindenkiben, mint húszévesen, csupán más eszközökre van szükség, hogy a kisugárzás vibrálni tudjon.

A gyönyörű 53 éves modell rendszeresen ad öltözködési, illetve sminktippeket követőinek. Célja, hogy támogassa az ötven felett járó nőket a változás során, s ötleteket adjon a sikkes megjelenéshez. Francesca sem tagadja, hogy az idáig vezető út nem volt mindig csillogó és rózsás, ám manapság magabiztosabb lett, mint korábban bármikor. Modellként ragyog a fotókon, minden alkalommal bebizonyítja, hogy nem az életkor határozza meg a nőies megjelenést.

Francesca szuper sikkesen öltözik, minden szettje stílusos és trendi. A ruhatára azonban nem rejt magában extra darabokat, szimpla kulcsholmikkal éri el az egyedi, nőies összhatást. A klasszikusok híve, az apró részletek összehangolásával, a kiegészítők tudatos kiválasztásával igyekszik harmóniát teremteni.

Sokszor kifejezetten laza a modell megjelenése, mégis nőies. Követi az aktuális trendeket, de nem pusztán a divatra építi rá a stílusát, csak finoman illeszti be saját ruhatárába és egyedi ízlésvilágába a népszerű cuccokat.

Bár tény, hogy a színes holmik tökéletesen passzolnak az ősz frizurához, és segítenek fiatalos ragyogást kölcsönözni a megjelenésnek, a modell példája bizonyítja, hogy az egyszerűbb palettákkal sem lehet mellényúlni. Gyakran visel sötétkék, fekete és fehér ruhadarabokat, a kisugárzása mégsem komor vagy unalmas. Sikkes eleganciát sugároz öltözékeivel.

Francesca nem csupán a hétköznapi öltözékekre vonatkozóan ad tippeket. A nyári megjelenés egyik legfontosabb kulcsdarabját, a fürdőruhát is elképesztően stílusosan viseli. Ötven év felett sokan takargatják magukat, nem szeretnének egy szál bikiniben flangálni a strandon, a modellnek pedig erre is vannak remek ötletei. Apró kiegészítőkkel sokkal különlegesebbé varázsolható az összkép, ráadásul a feszengésnek is búcsút lehet inteni.

Az 53 éves modell elismeri, hogy nem tökéletes a bőre. Látja, hogy vannak finom ráncai, és már foltok is megjelentek az arcán, de nem foglalkozik az öregedés jeleivel. Rendkívül fontos számára a tudatos bőrápolás, igyekszik felhívni a figyelmet arra, hogy egy finom sminkkel milyen sokat lehet dobni a kisugárzáson.

Nem kell túltolni az árnyalatokat és a feltűnést. Egy egyszerű, hétköznapi, letisztult makeup bőven elegendő ahhoz, hogy az ember lánya magabiztosabbá váljon. Nem visz fel az arcára öt réteg vakolatot, és nem akarja meghazudtolni az életkorát. Mindig megőrzi természetes ragyogását, s talán éppen ennek köszönhető, hogy olyan inspiráló és kézzelfogható tanácsokkal szolgál az ötven feletti nők számára.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés