A nőiesség olyasvalami, amit nem lehet erőltetni, vagy jön magától, vagy nem, de ha csak a külsőségekben nyilvánul meg, és nem belülről fakad, egyszerűen mesterkélt lesz. Vannak nők, akik nem a legfeltűnőbb ruhával, sminkkel és nem a legutolsó divat szerinti frizurájukkal ragadják meg a figyelmet, Sophie Marceau is ilyen, aki még az elegáns gálákon és estélyeken is többnyire egyszerű öltözékben jelenik meg.

hirdetés

Sophie Marceau ügyesen lavíroz az elegancia és a kényelem határán, mindig gondosan ügyel arra, hogy az alkalomhoz illő legyen a megjelenése, ugyanakkor nem bonyolítja túl a ruhakérdést, általában letisztult, egyszerű szabású elegáns öltözékben lép a vörös szőnyegre. A mindennapokban is gyakran esik a választása klasszikus, időtálló fazonokra a futószalagon érkező trendi holmik helyett.

Ő az a típusú nő, aki a puccos estélyeken és gálákon ugyanúgy néz ki, mint általában, nem bújik filterhatású smink mögé, hanem finoman bánik a festékkel, és legtöbbször lazán összefogja, vagy kócosan hullámosra szárítja be a frizuráját, pont úgy, ahogyan máskor viseli.

Marceau nemrég, novemberben ünnepelte 56. születésnapját, de bájos kelleme és külleme valahogy kívül áll az idő múlásán, megjelenése abszolút kortalan. A 2009-től idén őszig készült képei közül válogattunk.

Sophie Marceau elegáns öltözékben: mértéktartó, mégis mindig elbűvölő

Míg mások hetekig készülnek egy-egy fontosabb eseményre, és a legkülönlegesebb, esetleg a legmeghökkentőbb ruhával igyekeznek kitűnni a tömegből, a francia színésznő egyszerűen csak kiválaszt egy finom darabot, és önmagát adja. Nem a túlzások embere, de ez még nem jelenti azt, hogy ne törődne a külsejével.

 

Bár nőies kisugárzását sohasem kizárólag az öltözékének vagy a frizurájának, illetve elegáns megjelenésének köszönheti, hiszen a teljes lényében ott van ez a megfoghatatlan vonzerő, azért ő sem tartózkodik a szexisebb részletektől, olykor a merészebb dekoltázst vagy a sejtelmesen áttetsző anyagot is bevállalja.

A letisztult stílus híve, ami gyakran a színválasztásában is megmutatkozik: sokszor visel fekete-fehér, illetve semleges árnyalatú szetteket, olykor a visszafogott tónusokkal teremt egyensúlyt, ha a ruha szabásában van egy kis csavar. A tüzes vöröstől sem ódzkodik, sőt, tökéletesen passzol hozzá, ám az anyag vibrálását a fazon egyszerűségével ellensúlyozza.

Sophie Marceau az elegáns gálaesteken sem viszi túlzásba a sminkelést, és a csillogó ékszerekkel ugyanúgy csínján bánik. Ha a fülbevalója szembetűnő darab, maximum egy hozzáillő karkötőt visel, díszes manikűr nélkül.

Természetességével és magától értetődő nőiességével mindig üde jelenség az alkalmi eseményeken. Bár szívesen kísérletezik különleges darabokkal – például többször viselt már nadrággal kombinált ruhát –, és a csillogást sem mellőzi, soha nem lő túl a célon, összeállításaiban nyoma sincs a mesterkélt, hatásvadász elemeknek.

Ám nem csak az estélyeken ragyog, a smart casual öltözködés – a formális és az utcai viseletek elegyítése – kifejezetten testhezálló számára.

Képek: Daniele Venturelli/Getty Images.

 

Ilyenkor főként klasszikus fazonokhoz nyúl, bátran választ maszkulin stílusú, lezser nadrágkosztümöt, esetleg új szintre helyezi a fekete elegáns nadrág és a blúz kombinációját. Sophie Marceau a mindennapi és elegáns öltözékben egyaránt önmagát adja, noha figyelemmel követi a divatot, nem a külsőségek rabja.

Képek: Rosdian A. Ciaravolo, Laurent Viteur/Getty Images.

 

Bár a francia színésznő cseppet sem erőlködik azon, hogy kitűnjön az események hölgykoszorújából, ahogy arra sem görcsöl rá, hogy fiatalabbnak mutatkozzon az életkoránál, pont az üdítő természetességével vonzza a figyelmet és a bókokat.

Ehhez persze olyan karizmatikus, nőies kisugárzás társul, ami delejes vonzerőt kölcsönöz számára, így teljesen mindegy, hogy sminkkel vagy anélkül jelenik meg a nyilvánosság előtt, vagy mosolygás közben összefutnak-e a ráncok a szeme körül, bájos szépsége mindenképp átütő erővel bír.

Kiemelt képek: Marc Piasecki/Getty Images.

Képgaléria képei: Getty Images.

Cikkfotók: Daniele Venturelli, Rosdian A. Ciaravolo, Laurent Viteur/Getty Images.

  • Megosztás: