A gyümölcsös, zöldséges smoothie szépítő erejét könnyedén fel lehet turbózni kollagénes, proteines étrend-kiegészítőkkel vagy egészséges ízesítő alapanyagokkal. Egy-egy termékkel finomabb ízt, krémesebb állagot vagy épp tápanyagokban gazdag összetételt érhetsz el.

hirdetés

A smoothie nagyon sokféle lehet, amellett, hogy zöldségeket és gyümölcsöket tartalmaz, kerülhetnek bele növényi alapú italok, olajos magvak, de ha valaki krémesebben szereti fogyasztani, a joghurtot sem sajnálja ki belőle.

Számtalan módon cifrázható, ami nemcsak azért jó, mert változatos formában láthatjuk el szervezetünket értékes tápanyagokkal, hanem, mert az ízére sem tudunk ráunni, ráadásul mindig újabb, kreatívabb ötletekkel gazdagíthatjuk a kedvenc receptjeinket.

Így még gazdagabb lesz a smoothie: ezekkel az étrend-kiegészítőkkel bátran felturbózhatod

A smoothie alapvetően arra jó, hogy egyszerre többféle vitamint, antioxidánst és egyéb értékes tápanyagot tudjunk bevinni minimális feldolgozással, rostokkal megtámogatva, hogy ezáltal teljesebbé tegyük az egészséges étrendünket. Ha belegondolunk, zöldségeket többnyire köretként, párolva, főzve vagy sütve fogyasztunk a főétkezések során, nyers gyümölcsökből pedig nem tudunk marékszámra enni, ám smoothie-italba sűrítve jobban csúszik.

Ha valaki ritkán fogyaszt nyers zöldségeket, annak is ideális megoldás lehet a smoothie, persze fontos, hogy a főétkezések is egészséges alapanyagokat tartalmazzanak. Ezek a turmixok kiegészíthetik a napi fehérje- és rostbevitel mennyiségét, emellett antioxidánsokkal, ásványi anyagokkal, vitaminokkal és esszenciális zsírsavakkal gazdagíthatják az étrendünket.

 

Ehhez azonban nem mindegy, milyen alapanyagokat használunk az összeállításukkor. Számos újabb és újabb smoothie-recept kerül be a köztudatba, ezek között bőven vannak olyanok is, melyek készen kapható étrend-kiegészítőkkel bolondítják meg az alaphozzávalókat. Bár az ötlet jó, hiszen ilyen összetevőkkel könnyedén ízletesebbé, krémesebbé, gazdagabbá tehetjük a turmixot, azért érdemes odafigyelni arra, milyen típusú ízesítők, kiegészítők kerülnek bele az italba. Fontos, hogy ne rontsák el a smoothie lényegét, vagyis azt, hogy egészséges, és persze ne húzzák keresztbe a diétát, ha, mondjuk, a fogyás a cél.

Bőrszépítő, izomtámogató és immunerősítő készítmények közül is válogathatsz, attól függően, hogy edzéshez készül az ital, vagy csak alapvetően szeretnéd jó formában tartani magad, ezért a cukrozott ízesítőknél egészségesebb alternatívákat keresel.

Összeválogattunk néhány izgalmas kiegészítő hozzávalót, amelyeket nem csak smoothie-ba keverve fogyaszthatsz.

Kiemelt képek: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés