Rita Moreno karrierje az ötvenes évek óta szárnyal, és még 90 évesen sem hagyta abba a színészkedést. Nemrég jelent meg a legújabb filmje, a West Side Story felújított változatában alakította Valentinát. Most pedig egy különleges magazincímlap kedvéért állt kamerák elé.

Rita Moreno karrierje 1952-ben indult, ekkor szerepelt az Ének az esőben című filmben. Ő játszotta Zelda Zanderst. Bár ez csupán egy mellékszerep volt, mégis jó ugródeszkának számított, hiszen ezt követően gyorsan beindult a színésznő karrierje.

Az 1961-ben bemutatott West Side Storyban szintén mellékszereplőként tűnt fel, a kiemelkedő alakítását pedig Golden Globe- és Oscar-díjjal jutalmazták. Rengeteg filmben, sorozatban játszott, miközben gyakran szerepelt különféle musicalekben a Broadway-n. Kilencvenévesen is fáradhatatlan, továbbra sem hagyta abba a munkát, a Steven Spielberg rendezte, modern West Side Storyban mellékszereplőként láthatjuk.

A filmezést eddig sem hagyta a háta mögött teljes egészében, és a vörös szőnyegen is gyakran végigvonul. Ám a magazinok címoldalán az utóbbi időben már csak ritkán tűnt fel, most ezt is pótolta, nemrég ugyanis egy életvidám fotósorozat készült a színésznővel.

Rita Moreno megvillantotta formás lábait: elképesztően jól néz ki a 90 éves színésznő

Rita most a Town & Country magazin címlapján szerepel. A kilencvenéves színésznő különböző karakterek bőrébe bújt bele a fotók kedvéért, összefoglalva ezzel hivatásának szépségét. Egyszer nagyon vidám, máskor drámai, vagy épp titokzatos. A kiadvány ezzel a lapszámmal a kulturális ikonokat ünnepli, jobb modellt pedig nem is találhattak volna.

A fotózásra igazán különleges darabokat válogattak össze a színésznőnek. Végig sötét színű parókát visel, mivel a színésznő természetes haja már egy ideje ősz, és a festést is hanyagolja. Rengeteg látványos kreációban kapták lencsevégre, van tollas kabát, könyökig érő kesztyű és tükörbársony leggings is. A feszülős darabok nem csak Moreno sokoldalú személyiségére, hanem csodás alakjára is felhívják a figyelmet.

 

A musicalsztárokra jellemző pózokba vágta magát, a teátrális mozdulatok és az érzelmekkel teli arckifejezések csak még különlegesebbé teszik a fotósorozatot, amely a kreativitást, a mozit és a színházat ünnepli Rita Moreno személyével. Ez a szerep nagyon közel áll a színésznőhöz, hiszen musicalekkel indult a karrierje, illetve a Broadway színpadán is számos alkalommal szerepelt.

Az egyik legmerészebb összeállítás ez az ing kalappal és harisnyával kombinálva. Energikus mozdulataiban és csinos alakjában nem egy kilencvenéves nőt látunk, egyszerűen ámulatba ejtő, milyen jó formában van a színésznő. Ezekkel a képekkel jól példázza, hogy mindegy, hány éves egy nő, a szexi kisugárzás, a nőiesség nem múlik el a korral, ha belül megmarad a fiatalos lendület és szenvedély.

 

A fotók a régi Hollywood stílusát idézik meg, amikor a színésznők hatalmas ruhákat, látványos kiegészítőket viseltek. A smink szintén tökéletes, épp annyira túlzó, amennyire a színpad és a dívás megjelenés megkívánja. Ez az elegáns stílus keveredik Rita Moreno vidám személyiségével és pozitív kisugárzásával. Az anyagok, fazonok erre az old hollywoodi korszakra reflektálnak.

 

Az egyik legizgalmasabb kreáció ez a tükörbársony overall, ami a hetvenes évek stílusát hozza vissza. A látványos tollas kiegészítők ezt is sokkal látványosabbá teszik.

 

A fotózás során a színházi világra éppúgy nagy hangsúly került. A színésznő látványos ékszereket és turbánt visel, miközben a tükör előtt tökéletesíti a külsejét. A helyszín utalás az öltözőkre, ahol a művészek készülődnek az előadások előtt.

 

A csodás felvételeket Ruven Afanador fotós készítette a Town&Country magazin számára. A különleges ruhákat Bernat Buscato stylist válogatta össze, a színésznő a Saint Laurant, Michael Kors, Christian Siriano és a Schiaparelli darabjait viselte. A fotográfus nagyon jól megfogta Rita Moreno ragyogó személyiségét. Pozitív kisugárzása, belülről fakadó nőiessége akaratlanul is megérinti és jókedvre deríti az embert .

 

Kiemelt kép: Axelle/Bauer-Griffin / Getty Images. 

  • Megosztás:
hirdetés