Színes, nőies és vagány összeállításaival, Rita Moreno túl a nyolcvanon is mindig kitűnik a tömegből. A színésznő remek formában van, és kifogyhatatlan energiával rendelkezik: az elmúlt években rengeteg vörös szőnyeges eseményen jelent meg, amiket pezsdítő bevonulásaival tett emlékezetessé. Stílusa nem a divat szigorú követésén, hanem sziporkázó egyéniségének kihangsúlyozásán alapszik.

hirdetés

A Puerto Ricó-i származású színésznő karrierje 1952-ben kezdődött, amikor Zelda Zanderst alakította az Ének az esőben című filmben. 1956-ban az Anna és a sziámi király című musialfilmben tűnt fel, Tuptim szerepében. Az alkotásból filmdráma készült 1999-ben, melyben Jodie Foster játszotta Annát.

Az átütő sikert mégis a West Side Story hozta meg számára 1961-ben, amelyben Anita szerepében bukkant fel. Csodás alakításáért az Oscar- és a Golden Globe-díjat is elnyerte. A 89 éves Rita Moreno az idei Oscar-gálára is meghívót kapott, ő jelentette be a legjobb filmnek járó díjat.

Egy csodás, vöröses, fűszeres csokoládészínű estélyi ruhában jelent meg az eseményen, amit már 2017-ben is viselt az egyik legrangosabb művészeti díjátadón, a Kennedy Center Honors rendezvényen. Bár a kabátka nem az igazi, a ruha remekül állt nőies alakján.

Rita Moreno csodás stílusa

A színésznő vidám, feltűnő személyiség, igazi dívaalkat. Ez az öltözködési stílusában is rendre megmutatkozik, melyben a testhezálló ruhák, a színpompás darabok, és a látványos kiegészítők egyaránt visszatérő elemekként váltják egymást.

 

Rita Moreno jól bánik a harsány, feltűnő kreációkkal, szettjeiben általában remekül eltalálja az érzékeny egyensúlyt. A vibráló színeket, mintákat, és a különleges anyagpárosításokat sem veti meg, de sohasem túlzó, vagy harsány a megjelenése. A fényes, tollas, csipkés és fodros anyagok gyakran kerülnek a keze ügyébe, de olyan alkalom is volt már, hogy szegecses bőrdzsekiben lépett a vörös szőnyegre.

Vidám eleganciájával és merész összeállításaival még nyolcvanon túl is kitűnik a tömegből. Az elmúlt négy évből válogattuk össze az emlékezetes ruhakreációit.

Kiemelt képek: Chris Pizzello-Pool/Pool, Jeff Kravitz/Wirelmage/Getty Images.

Képgaléria képei: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés