Miután a koronavírus nyomán bezártak az edzőtermek, sokan próbálják otthonról megoldani a tornázást, ami egészen új lehetőségeket nyit meg az ember számára. Nemcsak kényelmes az otthoni edzés, de változatos és kreatív is lehet, hiszen a YouTube milliószám önti magából a lehetőségeket.

hirdetés

Eddz szupermodellekkel házi karanténban

Épp ezért, ha valaki már megunta, hogy folyton ugyanarra a videóra erősít, keres egy másikat, így nem meglepő, hogy az emberek egyre mélyebbre jutottak a tornavideók világában. Egészen a 80-as, 90-es évekig, ám nem Jane Fonda volt az egyetlen, aki keményen edzett a kamerák előtt.

Akkoriban a szupermodellek is egyre-másra rukkoltak elő az erősítő tornavideókkal, így Carol Alt, Cindy Crawford, Claudia Schiffer, itthon pedig Bíró Ica edzős programja is igen nagy népszerűségnek örvendett. Az aerob jellegű gyakorlatok vidám, pörgős zenével párosulnak, a szépséges edzők lelkes konferálása pedig arra sarkall, hogy végig kibírjuk az egyébként meglehetősen izzasztó gyakorlatokat.

 

Persze nem hiába volt álomalakja a szupermodelleknek, de a jó hír, hogy az internetnek hála bárki ellesheti az alakformáló mozdulatokat, ráadásul mindenféle költség nélkül. A retró láz kétségtelenül beszippantotta az edzeni vágyókat, ami aligha meglepő, hiszen a divatot is évek óta a letűnt évtizedek menőségei uralják. Mért ne lenne ez így a torna világában is?

 

Igaz, ezek a videók azért másra is jók a divatoláson kívül: szuper gyakorlatokat leshetsz el, amik időtállóak és ugyanolyan hatásosak ma, mint amikor anno Cindy Crawford edzett rájuk. Szóval, porold le a kazettát, vagyis kattints a videóra és próbáld ki!

Főkép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés