A stílus nemcsak kortalan, hanem számtalan változata lehet. Minden megjelenés egyedi a maga módján, a legtöbb nőnek más áll jól, és másban érzi magát felszabadultnak. Az eltérő ruhadarabok, fazonok és kiegészítők ellenére az eredmény azonban ennél az öt fantasztikus nőnél ugyanaz: hetven felett nőiesen, kifinomultan és varázslatosan öltözködnek.

 

Hollywoodban különösen fontos a megjelenés, hiszen számos nívós eseményre hivatalosak az ismert sztárok. Elég egyetlen rossz választás, az interneten azonnal terjedni kezdenek a képek az elrontott, átgondolatlan szettekről. Nehéz lehet megfelelni az elvárásoknak, ráadásul mindezt úgy, hogy eközben az öltözék hűen tükrözze az adott nő személyiségét és ízlését is.

Persze sokaknak segítenek stylistok a döntés meghozatalában, ami némileg megkönnyíti ezt a nehéz helyzetet. Egy jó szakember nem csupán a trendekre van tekintettel, az adott híresség ízlését, személyiségét és belső világát is figyelembe veszi. Egy igazán ütős, emlékezetes szerelés ettől lesz igazán egyedi.

Nőiesen, kifinomultan öltözködnek 70 felett, és egyszerűen nem tudnak hibázni

Vannak, akik nem tudnak hibázni a vörös szőnyegen, valamint a színpadon csakugyan rendszerint tökéletes, látványos kreációkban mutatkoznak a közönség előtt. Diane Keaton hetven felett jár, és egy valóságos divatikon, aki imádja követni a stílusváltozásokat, de mindeközben mégis egyedi marad. Kabátjaival és kiegészítőivel gyakorlatilag saját trendet teremtett. Rita Morenóra ez úgyszintén igaz, nőiesen és kifinomultan trükközik a színekkel, fazonokkal egyaránt.

 

Egyesek még a sötét színekkel sem óvatoskodnak. Számos stylist azt tanácsolja, hogy világos és élénk tónusokból álljon a legtöbb összeállítás, hiszen ezek a tónusok üdítően hatnak, így évekkel fiatalíthatják a megjelenést. Ettől függetlenül a fekete, illetve más sötétebb árnyalatok is lehetnek szuper nőies opciók. Diana Ross erre tökéletes bizonyíték, hetven felett nőiesen, kifinomultan öltözködik, s rendszerint feldobja szettjeit egy kis extrával.

A hetvenes évek szexszimbólumai közül szintén akadnak olyanok, akik nem tudnak hibázni, ami a nőies öltözködést illeti. Akkori hihetetlenül kifinomult és sikkes stílusuk jelenleg éppúgy tükröződik megjelenésükben. Sophia Loren és Raquel Welch gyakorlatilag bárhol is jelenik meg, mindig észbontóan fest. A két színésznő szuperül játszik a különböző fazonokkal, pontosan tudják, melyek azok a darabok, amik kiemelik fantasztikus alakjukat és felerősítik káprázatos kisugárzásukat.

Kiemelt kép: Jon Kopaloff/WireImage/Vera Anderson/WireImage/Getty Images.

Galéria képei: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés