A vetkőzős naptárak úgy tűnik, hogy a reneszánszukat élik, hiszen a V Magazine ismét a legszexibb modellekkel készítette el a 2021-es kalendáriumát. A retró trend lassan hagyomány lesz, a fotókról pedig Bella Hadid sem hiányozhat.

hirdetés

A szexi naptárak hosszú múltra tekintenek vissza, elég csak a tökéletes pin-up lányokra gondolni, akik sejtelmes mosollyal és fedetlen testrészekkel próbálták lelkesíteni a fronton harcoló katonákat a negyvenes években. A legtöbb naptárlányt ígéretes modell- vagy színészkarrier várta, hiszen egy jól ismert arc már könnyedén eladhatóvá vált.

A naptárkultusz a nyolcvanas években kapott ismét lángra, amikor a tökéletes testű lányok a kalendáriumba burkolt reklámok főszerepeiért vetekedtek. Ám idővel a fotókon szereplő lányok kikoptak a divatból, és már közel sem voltak annyira kelendőek az álomgyárban, mint korábban. A fényes karrier már szinte kizárt volt, ahogyan többségüket a komolyabb modellmunkák is elkerülték.

A vetkőzős naptárakat a Pirelli hozta vissza a divatba, hiszen a cég több éven keresztül a legnagyobb neveket szerződtette a kiadványához. Az elmúlt évtizedben többek között Adriana Lima, Kate Moss és Lara Stone is a modellek között volt, a szexis kalendáriumot pedig még Karl Lagerfeld is fotózta.

Az évtizedes szokást pár éve törte meg a cég, amikor a szokásos naptárból kihagyta a meztelenkedést. Az utóbbi években sokkal művészibb kiadványok készültek. Természetesen ez nem jelenteni azt, hogy a vetkőzős naptárak ideje leáldozott, sőt!

Bella Hadid ismét a vetkőzős naptár oldalain domborít

A V Magazine ismét elkészítette a szokásos kalendáriumát, amely tökéletesen illeszkedik a magazin által meghatározott szexi vonalhoz. A lányok sejtelmesen villantanak, ám nem estek túlzásba a meztelenkedéssel. Idén a modellek Emporio Armani-cuccokba bújtak, hiszen a márka ebben az évben ünnepli a 40. születésnapját.

Az évet Bella Hadid nyitja, majd Irina Shaykkal folytatódik a sor. A kiadvány különlegessége, hogy kihagyja az incselkedő pucérkodást, így elég letisztult lett az anyag. A legnagyobb villantás a fehérnemű. Idén a nőknek is kedveznek a naptárfotók, hiszen izmos férfiak is felkerültek az oldalakra, sőt a szexi nők mellett a legismertebb férfimodellek is hiányos öltözetben pózolnak.

A képeket 12 fotós készítette, ezért az egyes hónapok koncepciói nagyon különböznek egymástól. A V Magazine egy különös elegynek jellemezte az anyagot, amely tökéletes kreatív együttműködésről tanúskodik. A naptár számukra egy új kezdetet szimbolizál.

 

Kiemelt kép: Victor Boyko / Getty Images. 

Képgaléria képe: FashionGoneRogue.com

  • Megosztás:
hirdetés