Ha nehezedre esik rávenni magad egy edzésre, érdemes kipróbálnod a POP Pilatest. Ez tulajdonképpen egyszerű pilates, csak zenére. A zenei aláfestés segít kikapcsolódni, így nem a gyakorlatok ismétlésére, a hátralévő időre, hanem inkább az ütemre koncentrálsz. A feladatok általában mindig követik a zene ritmusát, megadva ezzel az edzés tempóját.

hirdetés

A pilates azért kitűnő sport arra, hogy elkezdj mozogni, mert egy kényelmes jógamatracon kívül nincs is szükséged hozzá semmi másra. Éppen ezért otthon is elvégezhető, és szinte az összes pilatesgyakorlat variálható aszerint, hogy kezdő, haladó vagy profi vagy-e benne.

Kecses, de hatékony mozdulatok: ezt nyújtja a pilates

Lehet, hogy egyszerűnek tűnnek első ránézésre a gyakorlatok, de nem feltétlen azok. A pilates egy kecses, lágy mozgásforma, de ha te magad csinálod, rájössz, hogy komoly erő kell egy-egy gyakorlat végrehajtásához. Amennyiben nem megy, könnyen tudod úgy módosítani, hogy még mindig hatásos, ám valamivel egyszerűbb legyen a feladat végrehajtása.

 

A gyakorlatokat te magad is összeállíthatod aszerint, hogy neked mik a kedvenceid, mely gyakorlatok felelnek meg legjobban az edzettségi szintednek. De számos YouTube-lejátszási lista, online elérhető edzésterv vagy applikáció is segítségedre lehet ebben.

Miből áll egy POP Pilates-edzés?

A legfontosabb, mint minden sportnál, a bemelegítés. Ha ez elmarad, könnyen megsérülhetsz. Csak néhány perc azonban elég ahhoz, hogy felkészítsd testedet a mozgásra. Ezután 10-20 perc kardió következik, hogy ne csak erősíts, hanem zsírt is égess. A kardió végezhető úgy is, hogy nem kell a háztömb körül futnod, valamint a szomszédaidat sem zavarod dübögő ugrálással.

 

Majd következik a pilates, ami állhat több különböző izomcsoport megdolgoztatásából, vagy fel is oszthatod magadnak, melyik nap melyik területre koncentrálsz. Különböző gyakorlatok vannak a lábak, a karok, a fenék és a has erősítésére. Ha mindennap edzel, érdemes egyik nap inkább csak nyújtani. Ez is erősít, javítja a tartásodat, valamint ennek segítségével könnyebb lesz elvégezned a különböző gyakorlatokat.

A POP Pilatesben az a nagyszerű, hogy szinte bárki számára ideális testmozgás, és viszonylag könnyen elérhető vele a sikerélmény. Ráadásul, ahogy fejlődsz, mindig újabbnál újabb kihívást találhatsz benne a feladatok nehezítésével.

Fontos kiemelni, hogy a változás csak mozgással nehezen érhető el. Az étrendednek is hatalmas szerepe van ebben!

Képek: Getty Images.

  • Megosztás: