Penélope Cruz manapság az egyik legnépszerűbb színésznő, aki színészi tehetsége mellett a szépségével is rengeteg rajongót szerzett már magának. A divatmárkák imádnak együtt dolgozni a filmsztárral, aki az idő múlásával csak egyre vonzóbb és kifinomultabb.

hirdetés

A 47 éves Penélope Cruz az elmúlt években sem lassított, sorra jelennek meg a filmjei, és egy időre még Donatella Versace bőrébe is belebújt. A színésznő alakította a legendás divatikont az American Crime Story című sorozatban. Az alakítását a kritikusok elismerő szavakkal illették. Penélope rendszeresen megfordul a vörös szőnyeges eseményeken, legutóbb a Velencei Filmfesztiválon nyűgözött le mindenkit elegáns, mégis izgalmas ruhaválasztásaival.

A színésznő a francia márkák egyik kedvence, Penélope szinte mindig a Chanel divatház által kreált darabokat viseli, emellett a Lancôme egyik reklámarca. Mindkét márka a visszafogott, finom nőiességre helyezi a hangsúlyt, ezért a színésznő nagyszerűen illeszkedik az irányvonalakhoz. Természetes szépség, az évek során nem változtatott drasztikusan a külsején. Azon kevés színésznők egyike, aki nem feküdt azonnal a sebészkés alá, amint feltűnt egy-két szarkaláb a szeme körül.

Penélope Cruz retus nélkül csak még varázslatosabb jelenség

Penélope Cruz csodásan néz ki, és retusálás nélkül is szinte hibátlan a bőre. Gyakran visel sminket, ám sosem viszi túlzásba. Nem a mértéktelen alapozás híve, sőt, legtöbbször olyan natúr festéket használ, ami nem fedi el arcán a szemkörnyéki barázdákat és szeplőket.

Gyönyörű a bőre, ezért semmi szüksége a túlzott retusra, hiszen az utómunka sok esetben elvesz a színésznő természetes bájából, karizmatikus kisugárzásából. A Lancôme parfümreklámjában finoman ugyan, de megszaladt a retus a színésznő bőrén, de összességében nem keltenek túlzottan művi hatást a fotók.

Penélope Cruz a retusálatlan fotókra sem szokott nemet mondani, többször is készültek róla olyan felvételek, melyek nem estek át utómunkán. A sminkhez sem ragaszkodik feltétlenül, a görög Marie Claire címlapján csak egy kevés szemsminket visel, az orcája többi részét nem fedte el több réteg festék.

Nem szeretne görcsösen fiatalabbnak látszani a koránál, ezért a durva beavatkozásokat láthatóan kerüli. Bizonyára ő is igénybe vesz különféle arckezelési és kozmetikai eljárásokat, melyek segítenek megőrizni bőrének fiatalos rugalmasságát, ám nem arra törekszik, hogy újra húszévesnek tűnjön. Ennek köszönhetően megmaradtak gyönyörű arcvonásai, és az évek során bájos fiatal nőből ragyogó hollywoodi dívává változott.

Valószínűleg a színésznő sem kedveli a túlzott Photoshopot, de nincs is rá szüksége. Egészséges önbizalommal rendelkezik és úgy véli, ha valaki helyén tudja kezelni az idő múlását, akkor a kor nem elvesz, hanem inkább hozzáad szépségéhez.

 

Kiemelt kép: Marc Piasecki / Getty Images. 

  • Megosztás:
hirdetés