A színpadi fények, a fotózások és a vörös szőnyeges események megkívánják az erős sminket, ezért sokan hajlamosak azt gondolni, hogy a híres emberek lépten-nyomon úgy néznek ki, ahogy a szakemberek kiglancolják őket. Pedig többen közülük, a magánéletükben szeretik hanyagolni a festéket, sőt, akadnak olyanok, akik bátran felvállalják az arcukat smink nélkül is az Instán.

hirdetés

Sok nő el sem tudja képzelni a mindennapokat smink nélkül, és ki sem tenné a lábát az utcára, ha legalább egy kis pirosító, vagy pillafesték nem élénkítené az arcát. Ebből az ördögi körből pedig nehéz kiszállni, hiszen azok, akik gyakran festik ki magukat, egyszerűen úgy szokták meg az ábrázatukat, ezért nem könnyű elképzelniük, hogy a természetes megjelenésükben sincs semmi kivetnivaló.

Manapság azonban egyre több ismert nő és influenszer hirdeti a közösségi oldalakon, hogy a natúr arc cseppet sem szégyellnivaló. Sok sztár pusztán kényelmi okokból hanyagolja a sminket, míg mások példát szeretnének mutatni, hogy így is el lehet fogadni önmagunkat.

Sztárok smink nélkül: Lady Gaga még mindig tud meglepetést okozni

Az Instagram a smink nélküli fotók gyűjtőfelülete lett, ahol elindult egyfajta irányzat, mely kendőzetlenül fedi fel a valóságot, legyen az stria, narancsbőr, akné, elszíneződés, vagy bármilyen bőrhiba.

Ám nem csak olyanok állnak a sminkmentesség gondolata mellé, akik valamit takargatnak a festékkel. Az egyébként szép bőrű, de makeup nélkül szinte alig látható hírességek úgyszintén megelégelték, hogy szinte soha senki nem látja a valódi arcukat, bőrüket. Ezért újabban olyan fotókat tesznek közzé magukról, amelyek filterek és egyéb manipulációk nélkül mutatják meg a valós kinézetüket.

Persze, lelkesebbek azok, akik ezt bátran bevállalhatják, hiszen ötvenen túl sincsenek ráncaik – Jennifer Lopezzel és Salma Hayekkel az élen -, és szeplőkkel is irtó bájosak, mint például Demi Lovato.

A 27 éves Demi Lovato a bronzosító nélkül néhány évet le is tagadhatna. Sokkal szebb a bőre természetes valójában, mint amikor agyonsminkelik.

A 34 éves Lady Gaga a szélsőséges, extrém sminkdivatot sem veti meg, így őt még nehezebb elképzelni natúr arccal. Festék nélkül akár tíz évet is lecsalhatna a korából.

A 25 éves Gigi Hadid általában nem viszi túlzásba a sminkelést, ám így még nagyobb hangsúlyt kap hamvas, hibátlan bőre.

Az 53 éves Salma Hayek bátran otthon felejtheti a sminkkészletét, gyönyörű bőrét kár lenne alapozóval elfedni.

Jennifer Lopez szuper formába hozta magát, 51 évesen nem csak a hasizmával, hanem az arcbőrével is bátran büszkélkedhet.

Gisele Bündchen 40 évesen ugyanúgy fest, mint huszonéves korában. A sminket korábban sem nagyon erőltette, és amikor csak teheti, most is szívesen hanyagolja.

A 32 éves Adele mellett simán elmennénk, ha így, smink nélkül látnánk.

Penélope Cruz arcáról viszont cseppet sem mondható el, hogy smink nélkül snassz lenne. A 46 éves színésznő akkor is ragyog, ha semmit nem ken fel magára.

Kiemelt kép: Jamie McCarthy/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés