Pat Cleveland a hatvanas években tett szert hírnévre, és a következő évtizedekben számos alkalommal sétált végig különleges mozdulataival a kifutón. Azóta felnevelt két gyermeket, elmúlt hetven, és még mindig elképesztő formában van.

hirdetés

Pat Cleveland eredetileg divattervező szeretett volna lenni. A modellkarrierje 1966-ban kezdődött, amikor a metrón meglátta az amerikai Vogue egyik munkatársa a divatosan felöltözött lányt. Nem sokkal később már a magazin egyik cikkében szerepelt, mint feltörekvő tervező. Ez meghozta az áttörést, mivel egy másik újság állást ajánlott neki, és modellként kezdte el alkalmazni.

Pár évvel később a korszak legnagyobb divatfotósai készítettek róla képeket, és többek között Salvador Dalí is a múzsájának tartotta. 1974-ben ő lett az első színes bőrű modell, aki szerepelhetett az amerikai Vogue címoldalán. Számos magazin borítóján megjelent, és rendszeresen felbukkant a legnagyobb divatházak bemutatóin. A hetvenes évek végén egy időre felhagyott a modellkedéssel, és saját ügynökséget alapított. Ám úgy tűnik, a kifutót mégsem tudta megunni, így még manapság is megcsodálhatjuk különleges bevonulását.

Pat Cleveland 70 évesen is elképesztően néz ki

Cleveland a kilencvenes évek végén tért vissza a kifutóra, és azóta számos bemutatón felbukkant. A teátrális táncmozdulatait azóta sem hagyta el, így a híres bevonulása továbbra is valódi kuriózumnak számít. Elképesztően karcsú alkattal rendelkezik, és tíz évet simán letagadhatna.

 

A 70 éves manöken nem rejtegeti a ráncait, így a finom smink alatt jól megfigyelhetőek a szarkalábak és a barázdák. Láthatóan jól érzi magát a bőrében, a kifutón pedig rendszeresen hatalmas sikert arat.

A modell egyedi stílusával hívta fel magára a figyelmet, és az öltözködése azóta sem változott. Karcsú alakjának köszönhetően, hetvenévesen is bátran kísérletezhet a fazonokkal. Pat imádja a színpompás kreációkat és kiegészítőket, amelyekkel gyakorta színesíti megjelenését.

 

Kiemelt kép: Matthias Nareyek / Getty Images. 

Képgaléria képei: Getty Images. 

  • Megosztás:
hirdetés