Shalom Harlow a kilencvenes évek egyik legnépszerűbb modellje volt, aki egyik bemutató kifutójáról sem hiányozhatott. A manöken pár éve tért vissza a divat világába, kifogástalan alakján pedig egy fikarcnyit sem változtatott az idő.

hirdetés

Shalom Harlow karriertörténete igazán meseszerű: tinédzserként fedezték fel, az egyik nagy modellcég ügynöke egy The Cure koncerten csapott le rá. Pár hónap múlva már a magazinok borítóján szerepelt, és beindult a sztárgépezet. A nagy márkák is egyre jobban érdeklődtek iránta, sok tervezőnek kifejezetten ő volt a kedvenc manökenje.

A topmodellt többek között azért imádták, mert reklámarcként és couture-lányként is megállta a helyét. Vagyis könnyen formálható szépségként tekintett rá a szakma, akivel a divatkampányokkal megcélzott fiatal lányok is tudtak azonosulni, és aki hitelesen alakította a kifutón az elegáns dívát. Hamar megmutatkozott, hogy sokoldalú tehetség, 1995-ben ő lett az első nő, aki megkapta az Év Modellje elismerést.

Éveken keresztül volt a Chanel Coco parfüm arca, rengeteg divatmagazinban jelent meg róla fotó, és olyan márkáknak dolgozott, mint a Dolce & Gabbana, a Christian Dior, a Moschino, vagy a Balmain. A népszerűségét csak tovább fokozta az a különleges divatbemutató, amelyet Alexander McQueen tartott 1999-ben. A show azóta is divattörténeti fordulópontnak számít, mivel a Shalom Harlow által viselt fehér ruhát robotok festették össze, miközben a manöken teátrális mozdulatokkal rettegett és szörnyülködött.

 

Később a színészkedés felé fordult a figyelme, láthattuk többek között a Hogyan veszítsünk el egy pasit 10 nap alatt című filmben. Pár éve tért vissza a kifutóra, azóta pedig sorra kapja a felkéréseket.

A 47 éves manöken elfelejtett öregedni: Shalom Harlow semmit sem változott

Shalom Harlow az eltelt bő húsz évben szinte semmit sem változott, elképesztő formában van, szépsége most is magával ragadó. Korának megfelelően vannak ráncai, szarkalábai, ám a plasztikai és szépészeti beavatkozásoknak nem érzi szükségét, sokkal hatásosabb szépségfegyvere van, méghozzá az önazonossága, és az átütő egyénisége. Elfogadja a korát és a teste változásait, ami a magabiztosságából kiérződik. A 47 éves manöken tele van energiával, pozitív kisugárzása a képeken keresztül is átüt.

Legutóbb az amerikai Harper’s Bazaar magazinnak készültek róla ütős fotók. A 47 éves modell dögös fazonokba bújt, amelyek felidézik a hetvenes évek báját. Vidám színű blézereket, kockás nadrágkosztümöket, és bő szárú nadrágokat visel a divatképeken.

A dögös oldalát is megvillantotta, hiszen láthatjuk csipkés melltartóban, szexis body-ban, illetve felső nélkül. A meztelenséget azonban nem vitte túlzásba, így igazán ízléses lett a végeredmény.

A fotók igazán csodásra sikerültek, Shalom Harlow szinte sugárzik rajtuk. Bár a fazonok túlságosan elegáns, sőt maszkulin hatást keltenek, a modell mégis képes volt nőiességgel és játékossággal megtölteni az öltözékeit. Megmutatta, hogy még egy androgün stílusú összeállítást is lehet sikkesen viselni.

Shalow Harlowt Cass Bird fotózta az amerikai Harper’s Bazaar számára. Elissa Santisi válogatta össze a hetvenes évek ihletésű ruhadarabokat. New York belvárosában készült a képek nagy része, a helyszínnel tökéletesen megteremtették a nagyvárosi miliőt, ami remekül passzol a nosztalgikus stílusú kreációkhoz.

 

Kiemelt kép: James Devaney / Getty Images. 

  • Megosztás:
hirdetés