Pamela Anderson manapság oda-vissza ugrál az időben, most éppen az általa tervezett retró farmerek debütáltak, amelyek dizájnjukat tekintve a kilencvenes évekig nyúlnak vissza, ám a fenntartható anyaghasználatukkal abszolút a jövőbe mutatnak.

hirdetés

Pamela Anderson 25 évvel ezelőtt indította el alapítványát, melynek célja, hogy egyesítse az erőforrásokat az emberek és az állatok jogainak védelmében, valamint a környezet megóvásának érdekében. A színésznőnek régóta szívügye a környezetvédelem, manapság pedig már nemcsak a háztartásában, hanem az öltözködési és sminkelési szokásaiban is elsőbbséget élvez a fenntarthatóság.

Fontos számára, hogy etikus, vegán, környezetbarát bőrápolási termékeket használjon, és persze a ruhatárában is kiemelt helyet foglalnak el az újrahasznosított és fenntartható módszerekkel előállított anyagokból készült ruhadarabok és kiegészítők.

A RE/DONE farmermárkával együttműködve különleges kollekciót álmodott meg, amely hangulatával és fazonjaival a kilencvenes évek végét és a kétezres évek elejét idézi meg, azt a divatkorszakot, amiben ő maga kifejezetten lubickolni tudott. Ám Pamela Anderson főként azért vállalta el a feladatot, mert ez a kollekció egyfajta útmutató a jövő farmerja felé.

A gyűjtemény minden darabja környezetbarát gyártási technológiával készült, és nemcsak újrahasznosított anyagokat, hanem különleges vegán szöveteket is tartalmaz, mint például az almából készült bőrhatású anyag vagy a biológiailag lebomló pamut. Ezek az alternatívák egyre elterjedtebbek azoknál a márkáknál, amelyek igyekeznek csökkenteni az ökológiai lábnyomukat.

A farmergyártás az egyik legpazarlóbb és legszennyezőbb divatipari ágazat, hiszen rengeteg vízre és vegyi anyagokra van szükség az előállításához. Ám a RE/DONE és Pamela megmutatja, hogy ezt másként is lehet csinálni, ezzel a kollekcióval pedig az a céljuk, hogy elhintsék a környezettudatos gondolkodás magját.

Pamela Anderson önmagát adja a kampányban: a retró farmerek dögös körítést kapnak

Akárcsak a Smashbox kedvéért, most ismét visszautazott az időben Pamela Anderson, hogy felelevenítse a retró farmerek vagányságát. Olyan fazonokat szedett elő a múltból, melyeket ő maga is szívesen viselt akkoriban, beleértve a csípőfarmert és a szaggatott szárú sortot.

Pamela Anderson épp csak minimális sminket visel, ahogy azt manapság megszokhattuk tőle, a frizuráját sem bonyolították túl a szépítő szakemberek, csupán egy kis textúrát adtak a szőke tincseknek.

A színésznő abszolút önmagát adja a felvételeken, előszedte a dögös énjét, ugyanakkor bájosan természetes maradt.

A kollekció 25 termékből áll, tehát abban is útmutató, hogy a környezettudatos, zöld gyártási folyamatok nem feltétlenül ellenségei a mennyiségnek.

A farmernadrágok mellett pulóverek, pólók, farmeringek, sortok és szoknyák sorakoznak a kínálatban, melyeknek egytől egyig Pamela Anderson tervezte a dizájnját.

Kiemelt kép: Axelle/Bauer-Griffin/FilmMagic/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés