Ezek a csinosan szabott farmernadrágok a legelőnyösebbek vastag comb és kerek csípő esetén. A divatos kínálatból bőven lehet válogatni.

hirdetés

A divat hullámzása mellett az alkati adottságokat sem árt figyelembe venni ruhavásárláskor, pláne akkor, ha farmernadrágot vesz az ember lánya. A minőségi darabok ugyanis hosszú éveken át bírják a strapát, éppen ezért célszerű időtálló, csinos fazonokat keresni a repertoárban. Nem csak az számít, hogy a kiszemelt darab trendi és divatos legyen, sokkal fontosabb, hogy előnyösen mutasson és szépen formálja a sziluettet. Másként lehet akármilyen menő az adott fazon, garantáltan a szekrény mélyén végzi!

Habár egyetlen adott fazon esetén is lehetnek eltérések – mivel a fenékvarrás, a szárhossz és a derékhossz nagyban meghatározza, hogy hogyan áll valakinek a kiszemelt darab -, ám vannak olyan vonalvezetésű farmernadrágok, amelyek nem tolják el az arányokat, avagy vastag comb és kerek csípő esetén éppúgy jól mutatnak. Ez a három fazon rendkívül előnyös, mert mindegyik fókuszba helyezi a nőies sziluettet és egyik sem nyomja össze az alakot.

 

Előnyös, csinos farmernadrágok vastag comb és kerek csípő esetén

Magas derekú farmernadrágok

A magas derékszabás kifejezetten előnyös tud lenni széles, kerek csípő és vastag comb esetén, hiszen a karcsúbb derékvonalra helyezi a fókuszt és a kontrasztot. Ennek optikailag slankítják a vonalakat, miközben a lábak is hosszabbnak tűnnek.

Ebben az esetben a testhezálló farmernadrágok is hihetetlenül csinosak lehetnek. Bár sokan igyekeznek bő fazonnal rejtegeni a szélesebb combokat és a kerekded csípővonalat, nem kell megijedni a szűkebb nadrágszabástól. A magas derékkialakításnak köszönhetően abszolút a karcsú területek kerülnek fókuszba. Ezek a fazonok a nőies vonalakat hangsúlyozzák, ezáltal az összkép kifejezetten csinos és előnyös hatást kelt. Ettől függetlenül a legjobb, ha finoman szélesedő vagy egyenes szabású farmerek közül válogatsz, magas derékvonallal megspékelve.

A vonalú fazon

A finoman szélesedő, A vonalú fazon keskenyíti a csípőt és a combokat, miközben a karcsúbb derékvonalra irányítja a fókuszt. Mindig hangsúlyozzuk, hogy a kevésbé előnyös területeket nem kell elrejteni, hiszen az erőltetett takargatás következtében sokszor éppen ezzel a lépéssel kerülnek a figyelem középpontjába, ám az A vonalú farmernadrágok talán kivételt képeznek a szabály alól. Nem az a cél, hogy a nőies csípő ne kapjon hangsúlyt, hanem, hogy a vállak és a csípő vízszintes vonala egyensúlyba kerüljön.

Az A vonalú szabás nem rejti el a kerekebb sziluettet, sokkal inkább alakformáló hatása miatt előnyös. Fontos azonban, hogy az oversize trendek ellenére se kerüljön takarásba a derékvonal, mert akkor épp az ellenkezőjét éred el a fazontrükközéssel. Az is elég, ha csak finoman, hanyagul betűröd a felsőt vagy az inget nadrágba, hogy a nőies vonalak ne kerüljenek teljesen takarásba.

Egyenes szárú farmerek

Az egyenes szárú farmernadrágok trükkje hasonló a szélesedő, A vonalú darabok praktikájához. Az egyenes nadrágszár remek harmóniát teremt a lábakat illetően. A combok szélességét nem húzzák szét még jobban, ami egyértelműen az egyenes vonalú fazon optikai hatásának köszönhető.

Az efféle nadrágok esetében nagyon fontos, hogy a szárhossz tökéletesen igazodjon az alkati adottságokhoz. Ha rosszul van eltalálva a farmer hossza, a csinos fazon is könnyedén össze tudja tömöríteni az alakot, ezáltal sokkal szélesebbnek mutatja a combokat és a csípőt.

Kiemelt kép és cikkfotó: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés