Ennyire nyílt őszinteséggel ritkán találkozik az ember a képmegosztó oldalakon. Narancsbőrét, tokáját, kiálló hasát sem rejtegeti a csinos influenszer, aki arra szeretné felhívni a nők figyelmét, hogy senki sem tökéletes. Fotóit retusálás nélkül közli az Instán.

hirdetés

Az Instagram szinte gyűjtőhelye a hibátlannak tűnő, ámde durván manipulált fotóknak, melyek azt sugallják, hogy minden nő, aki kicsit is aktív és szokott sportolgatni, kockás, deszkalapos hassal és feszes bőrrel rendelkezik, pedig a valóságban ez így nem teljesen igaz.

Rengetegen stresszelik magukat azon, hogy a menstruációs ciklusuk bizonyos szakaszában, vagy egy kiadós ebéd után kiáll a hasuk, és sokaknál az is önértékelési zavarokat okoz, ha nem elég vékony a derekuk, nincs rés a combjaik között, vagy még rendszeres edzés mellett sem feszes a bőrük.

Az Instagram tökéletesre retusált modelljei csak még inkább fokozzák a nők önmagukkal szemben támasztott magas – esetenként irreális – elvárásait, hiszen egy olyan túlszínezett képet közvetítenek, amit a valóságban nagyon nehéz – olykor pedig lehetetlen – fenntartani.

Csinos influenszer retusálás nélkül: képeit imádják az Instán

Karina Irby utazós vlogot vezet, emellett pedig eltökélt célja, hogy egy kevésbé komoly felületet teremtsen az Instagramon, tele őszinteséggel, vicces öniróniával és helyzetpoénokkal. Vidámságán kívül az is az erényei közé sorolható, hogy nem próbál meg a tökéletesség illúziójában tetszelegni.

A korábban sportos, vékony testalkatú fiatal nőnek néhány kiló plusszal sincs miért szégyenkeznie, hiszen így is nagyon csinos.

A kiposztolt képeit egyáltalán nem retusálja, filtereket sem használ, és előnytelen pózokban is bátran megmutatja magát.

Rávilágít arra, hogy a megfeszített állapotban laposnak tűnő has ülő helyzetben gyakran redőzik, és oldalfényben bizony sokkal szembetűnőbb a bőr petyhüdtsége.

Nem tagadja azt sem, hogy amikor kicsit elhagyja magát, a kelleténél többet eszik a kedvenc ételeiből, vagy a ciklusa elején tart, bárki ráfoghatná, hogy várandós, pedig jobb napjain karcsú a dereka és lapos a hasa.

A tokáján úgyszintén gyakran viccelődik, és a narancsbőrét sem rejtegeti.

Sőt, arra a női problémára is felhívja a figyelmet, hogy a frissen borotvált bőr hajlamos durván kipattogzani, ha a zárt ruházat alatt nem szellőzik kellőképpen.

Nem erőlködik azon, hogy minden izma megfeszüljön, amikor fotózzák, nem hajlandó folyton behúzott hassal, tökéletesen megkreált beállításban pózolni, és a bőrhibáit sem retusálja.

Az általa megmutatott testi hibák egyáltalán nem kirívóak és egyedülállóak – sőt, még csak hibának sem lehet nevezni őket -, hiszen rengeteg nő rendelkezik hasonló problémákkal.

Az már más kérdés, hogy hányan mutatják meg önmagukat ennyire őszintén, 100%-ig reálisan.

  • Megosztás:
hirdetés