Könnyű neki! – gondolják sokan, amikor a nőiesen gömbölyded testalkatú, életvidám brit modellre néznek. Hiszen van egy nagy kincse, amit csak kevesen birtokolnak: úgy szereti magát, ahogy van.

A 28 éves Iskra Lawrence magabiztos, de cseppet sem beképzelt. Kamaszkora óta tisztában van az alkati hiányosságaival, már ha lehet így nevezni bármit is, ami nem feltétele a szépségnek, és a legkevésbé sem egy mérce, amitől jobb, vagy kevesebb lesz az ember.

Annak, aki most szembesül sugárzó lényével, nehéz elképzelnie, hogy a modell korábban mindennél jobban áhítozott arra, hogy rés legyen a combjai között, illetve vékonyabb lábakkal rendelkezzen. A bőrével sem volt kibékülve, ezért pályája kezdetén könnyen beleesett abba a hibába, hogy folyton összehasonlította önmagát másokkal.

Mivel sohasem tudott megelégedni a testével, ő is, mint sokan mások, a rejtőzködést választotta. A róla megjelenő fotókat erőteljesen retusáltatta, végül úgy érezte, olyan képet mutat magáról a külvilág felé, ami alapján már a saját édesanyja sem ismerné fel őt, ezért megfogadta, hogy változtat önmagán. Ám nem a testét, hanem a gondolatait formálta át drasztikusan.

Leállt a Photoshoppal, és egyre őszintébben posztolt magáról az Instagramon is. Nyíltan felvállalta narancsbőrét, és a karját beborító apró kiütéseket. Egyszer csak azon kapta magát, hogy megváltozott benne a régi sorrend: már elsősorban önmagának szeretne megfelelni, és többé nem hasonlítja az alakját másokéhoz.

 

Bár sok mindent megpróbált, nem lett rés a combjai között, de ma már cseppet sem hiányosságként tekint erre a tényre. Annak örül, ami megadatott neki, hiszen életerős, fiatal nő, kerek, formás popsival, gyönyörű, szőke hajjal, és karcsú derékvonallal.

Nehéz út volt számára, hiszen az önbizalom nem jön varázsütésre egy döntés alapján, viszont tényleg egy döntéssel kezdődik. Azután pedig azon kell dolgozni, hogy ez így is maradjon.

Iskra Lawrence nemrég a Women’s Health magazin online kiadásában bukkant fel, méghozzá olyan képeken, melyek abszolút természetesnek tűnnek. A fiatal nő hófehér bőrén még az is látszik, hogy kicsit elnyomta a korábban viselt ruha, amit levetett magáról. Tory Rust fürdőruhákban és sportos kreációkban fotózta a brit modellt, aki arról beszélt a vele készített interjúban, hogyan jutott el odáig, hogy a pozitív testkép nagyköveteként tekintsenek rá, amikor korábban ő is súlyos önbizalomhiánnyal küszködött, melyből csak nehezen jött ki.

A stylist, Ann Wang szexi fürdődresszeket, sporttopot, és biciklis nadrágot válogatott Lawrence számára, aki láthatóan nagyon élvezte a fotózást. Felszabadult, önfeledt képek születtek róla, melyeken a legkevésbé sem látszik retusálás nyoma, persze ez nem jelenti azt, hogy az utómunka teljes egészében elmaradt. Mivel a modell gyakran hangoztatja, hogy nem szívesen vállal olyan munkákat, amelyek mást kívánnak tőle, mint ami ő valójában, és azt sem szereti, ha agyonszerkesztik a róla készült fotókat, látva az eredményeket azt feltételezzük, hogy most sem nyúltak nagyon hozzá a képszerkesztő programokkal.

Kiemelt kép: David M. Benett/Getty Images.

Képgaléria képei: Tory Rust/Women’s Health.

  • Megosztás:
hirdetés