Üdítő fordulat, ha az Instagram túlfilterezett, illúziókkal kibélelt világában egy gyönyörű nő fel meri vállalni, hogy bizony ő sem tökéletes. Az ügyes hobbisminkes rengeteg trükköt ismer, hogyan fedje el láthatatlanul a bőrhibáit, mégis azzal nyerte el a legnagyobb figyelmet, hogy megmutatta pattanásos, valódi arcát.

hirdetés

Bár mindenki tudja, hogy az Instagram gyakran ferde képet mutat a valóságról, és nem az őszinteségről, hanem inkább az önfényezésről híres, azért egy rosszabb pillanatban sokan hajlamosak bedőlni a vetítésnek.

Ennyi tökéletes alakú, bőrű és életű egyént ritkán lát az ember egy csokorban, és a pillanatképnek álcázott agyonszerkesztett fotók láttán sok nő nem arra gondol, hogy mindez a jól megválasztott fényviszonyok, az órákig készülő smink, a profi beállítás, az előre eltervezett és begyakorolt póz, és persze az utómunkálatok, filterek eredménye. Az illúziónak bedőlni pedig veszélyes, mert az ember rögtön elkezdi kevesebbnek, selejtesebbnek érezni magát. Pedig nem kellene, nagyon nem.

Népszerűek a pattanásos fotók

Samantha Ravndahl hobbisminkesként szerzett magának ismertséget az Instán. Ám egy napon a gyönyörű fiatal nő megelégelte a tökéletességhajhász fotókat, és alapozó nélkül állt a kamera elé.

Úgy érezte, azt is meg kell mutatnia, mi lapul a sminkje alatt, hiszen az az ő valóságos arca. Pattanásos bőrén nem használt retust és filtereket, egyszerűen csak önmagát adta úgy, ahogy a mindennapokban létezik.

Sokan dicsérték bátorságát, pedig valójában nem tett mást, minthogy felvállalta az igazi arcát smink nélkül. Valóban hősies tett lenne őszintének lenni? Pedig inkább természetesnek kellene lennie.

Mivel a hölgyemény a sminktudásának köszönheti önbizalmát, hiszen remekül el tudja tüntetni arcáról a hegeket és a pattanásokat, a fejébe vette, hogy segít sorstársainak.

Ám nem csak azzal, hogy átadja sminktrükkjeit, hanem azzal is, hogy nem rejtegeti magát, hanem felvállalja bőrét, még akkor is, ha gyulladt, piros, és hepehupás. Ezzel azt az üzenetet szeretné közvetíteni, hogy senki sem tökéletes, de amíg megpróbálja az ellenkezőjét bizonygatni másoknak, addig a saját önbizalomhiányának a fogja, aki rejtőzködve él.

Őszinteségével olyannyira népszerű lett a közösségi portálon, hogy már 2,1 millió követővel rendelkezik. Persze, a sminktippjeit is imádják, hiszen valóban jól forgatja az ecsetet.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés