Egy olyan fényűző gálaest, mint az Oscar, nem csak a gyönyörű, hanem a furcsa ruhák gyűjtőtégelye is egyben, melyeknél valahogy félresiklott a fazonválasztás. Egy ilyen volumenű eseményre mindenki nagyon készül, sok esetben pedig pont az estélyi öltözék túlgondolása tolja el a megjelenést. A 74 éves Glenn Close például mindig nagyon tip-top a vörös szőnyegen, ezúttal azonban rajta is kifogott egy rémes szabás.

hirdetés

A 93. filmes díjátadó megszervezését már az előkészületek alatt nagy figyelem övezte. A koronavírus miatt kialakult világjárvány következtében ugyanis már számos nagyszabású rendezvény elmaradt, ráadásul a legtöbb mozifilm nem került vetítésre a nagyközönség előtt, így sokan izgultak, hogy vajon az Oscar-gálára milyen hatással lesz a veszélyhelyzet.

Bár az időpontot februárról áprilisra csúsztatták, és jóval szerényebb, kisebb létszámú díjátadót rittyentettek össze, azért a vörös szőnyeg adva volt, a sztárok ugyanúgy felvonultak, csak éppen jóval kevesebben voltak, mint korábban, és a körítésből is lejjebb adott a stáb.

Mindez persze nem volt nagy hatással az eseményre meghívott hírességek öltözködési kedvére, sokan ugyanúgy kitettek magukért, mint máskor, és a neves divatházak alkotásaiból sem volt hiány. Idén azonban, talán a csökkentett létszámnak köszönhetően, kevesebb mellényúlást láthattunk a ruhákat illetően. Inkább az előnytelen ruhafazonokkal gyűlt meg a baja egy-két színésznőnek, de olyan is akadt, aki Jázmin hercegnőnek, vagy gonosz úrnőnek öltözött.

Kevés mellényúlással zárult az Oscar: Glenn Close is a furcsa ruhák sorát erősítette

Margot Robbie vélhetően beleszeretett a virágokba, vagy nem múló vágyat érez a romantika iránt, hiszen csakúgy, mint a Golden Globe díjátadó gálán, virágos ruhakölteménybe öltözött. Ezzel még nem is lenne baj, sőt, a fazonválasztásáért külön dicséret jár, mert nagyon csinos volt benne. Ám maga a ruha nem ütötte meg egy ilyen esemény eleganciájának a mércéjét, de egy kerti esküvőn bármikor el tudnánk képzelni benne.

 

Glenn Close nagyon ért a vörös szőnyeget megillető stílusos eleganciához, de ezúttal rossz fazont választott – vagy az is lehet, hogy a stylist döntött helyette. Az aranyos táncbemutatójával azonban feledtette az öltözékét, mosolygós jelenlétével pedig így is ellopta a show-t.
Akadtak még néhányan, akik túltervezték, vagy épp sehogy sem tervezték meg az alkalmi összeállításukat, róluk a galériában nézegethetsz képeket.

Kiemelt kép: Chris Pizzello-Pool/Pool/Getty Images.

Képgaléria képei: Getty Images.

 

  • Megosztás:
hirdetés