Az Oscar-gála ugyan nem a divatról szól, hanem a filmekről, azért a ruhák is reflektorfénybe kerülnek a viselőik által. Mint minden fontos eseményen, itt is lényeges, hogy ki milyen öltözékben adja tiszteletét. Bár összességében a visszafogott elegancia jellemezte az idei ünnepséget, azért akadtak kisebb bakik a ruhaszabások megválasztását illetően.

hirdetés

Idén csak nagyon kevesen értelmezték úgy, hogy az Oscar egy farsangi bál, ahol helye van a különc és meghökkentő ruhakölteményeknek. Semmi baj nincs azzal, ha valakinek extravagáns a stílusa, és nem igazán tud azonosulni a letisztult eleganciával, de a túlgondolt, meghökkentően kreatív ruhakreációk mindig magában hordozzák a hibalehetőséget. Nem árt ugyanis, ha a fazon jól áll annak, aki viseli.

Az Oscar nem a Met-gála, ahol némiképp elvárás is, hogy az adott tematikának megfelelve, mindenki művészien túlzó, a valóságtól minél messzebbre elrugaszkodó öltözékben jelenjen meg. Hollywood legrangosabb filmes díjátadó eseményén azonban, nem a kihívó villantásoké és a megbotránkoztató jelmezeké a terep, még ha gyakran elő is fordul effajta túlkapás.

Az Oscar legelőnytelenebb ruhái: sokan rossz fazont választottak

A 92. alkalommal megrendezett díjátadó estén ezúttal a klasszikus elegancia uralkodott, látszott, hogy mindenki igyekezett az alkalomhoz illően felöltözni. Ez a cécó egyébként nem egyszerű, a háttérben óriási láncfolyamat zajlik a ruhák kiválasztásáig, melyben a divatházak és a stylistok is nagy szerepet játszanak.

A divatházakkal egyébként is sok mindenről kell egyeztetni, nehogy véletlenül két egyforma kreáció jelenjen meg a gálán. A ruhát olykor a test vonalához kell igazítani, és ebben a káoszban megesik persze, hogy elvész az éleslátás, és a fazon valahogy nem passzol a viselője alkatához.

 

Idén egyébként főként a szabásvonalakkal hibáztak a színésznők. Penélope Cruz alakját például feltűnően összenyomta az a fekete Chanel-ruha, amit a gálára választott. Alapvetően nem csúnya maga a kreáció, de a részletek kissé sántítanak: az a műanyagszerű gyöngy a derekán nagyon olcsó hatást kelt, ráadásul színében sem passzol a dekoltázst díszítő virághoz. A tüllrózsa hófehér, a gyöngy inkább ekrü hatást kelt, a színésznő fülbevalói pedig ezüstös fényben csillognak.

Akadtak még olyanok, akik szintén mellényúltak a fazonnal, de azt nem lehet rájuk sütni, hogy teljesen ízléstelenül voltak felöltözve. Inkább csak apró bakik jellemezték a nem túl előnyös ruhaválasztásokat.

Kiemelt képek: Kevork Djansezian, Amy Sussman/Getty Images.

Képgaléria képei: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés