Glenn Close talán sohasem volt az a klasszikus értelemben vett szépség, de még 73 évesen is úgy tud ragyogni a filmvásznon és a vörös szőnyegen, ahogyan a világ leggyönyörűbb női gyakran képtelenek.

hirdetés

A tehetséges színésznőnek hetven felett sem kell azon aggódnia, hogy a kora miatt már nem kell a filmszakmának. Még most is aktívan forgat, valamint producerként tevékenykedik, és éppolyan népszerű, mint pályája kezdetén. Ő az, akit egyszerűen nem lehet beskatulyázni, hiszen kedves és gonosz karakterként egyaránt hiteles tud lenni, és ha kell, csettintésre beragyogja a mozivásznat.

A belőle fakadó szépség más, mint amit sporttal, plasztikával, vagy az átváltozás képességével ki tud csikarni magából az ember. Glenn Close nem változik, mégis mindig másfajta energia sugárzik belőle: ragyogó bájával egy pillanat alatt ellágyítja a szíveket, máskor meg csupán egyetlen szigorú pillantásával megfagyasztja a vért az erekben. Azon kevesek egyike, akik színházi karriert is befutottak a filmezés mellett.

Zsenialitása már rögtön az első filmes szerepében megnyilvánult: a Garp szerint a világ című filmben nyújtott alakításáért Oscar-díjra jelölték, csakúgy, mint az egyik leghíresebb filmkarakteréért, mellyel a frászt hozta minden férfira a ’87-es Végzetes vonzerőben. Bár az Oscar-szobrocskát még mindig nem sikerült hazavinnie, rengeteg szakmai elismerést gyűjtött be hosszú pályája során.

Glenn Close eleganciája zsigerből fakad

Van, aki azért stílusos, mert különleges érzéke van a ruhákhoz és a kiegészítőkhöz, Glenn Close eleganciája azonban belülről fakad. Nincs semmi utánozhatatlan a stílusában, mégis van abban valami, ahogy megjelenik a vörös szőnyegen.

 

Szinte körberagyogja a termet, amire csillogó ruháival is rásegít, de azt a plusz valamit az egyénisége adja az öltözékéhez. A színésznő 2019-es emlékezetes bevonulásairól készítettünk egy kis divatos összeállítást.

Kiemelt kép: Toni Anne Barson/FilmMagic/Getty Images.

Képgaléria képei: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés