A közösségi média nem csupán negatív hatásairól ismert. Számos lehetőséget biztosít az önkifejezésre, az önelfogadás ösztönzésére, beleértve a pozitív testkép népszerűsítését is. Az öregedés folyamata, valamint annak gondolata sok nő számára legalább annyira frusztráló lehet, mint a felszaladó felesleg. Az idős blogger arra világ rá üdítő őszinteségével, hogy a kor előrehaladtával senkinek nem kell feladnia önmagát, ugyanúgy megőrizhető a fiatalos attitűd, a játékosság és az életszenvedély, sőt az extrém stílus is bátran bevállalható, hiszen felszabadító erővel bír.

hirdetés

Az internet világa mára nem csak a tökéletes, idilli világot igyekszik megmutatni. Sokkal inkább azon a vonalon mozognak a felhasználók, hogy a valódi, néha fájdalmas realitás se legyen tabusítva.

A 93 éves Helen Ruth Elam, vagy ismertebb nevén Baddie Winkle is ezt a célt tűzte ki maga elé. Ám ennél is több az, amire felhívja a figyelmet fotóival: valahogy ráébreszti az embert arra, hogy nem kell mindig komolyan vennie önmagát, bármely életkorban lehet bolondos, játékos és bohó, a humor ugyanis sok mindenen segít felülkerekedni.

 

Internetes karrierje mindössze pár évvel ezelőtt indult, amikor a dédunokája segített neki fotókat feltölteni az Instagramra. Nem sokkal később állítólag Rihanna is követni kezdte, mára többmilliós rajongótáborral rendelkezik. Népszerűsége töretlen, ami magával ragadó személyisége mellett mondanivalójának is nagyban köszönhető.

Baddie Winkle extrém stílusával vált ismertté, túltolja a sminket, és fürdőruhában vagy teshezálló latexruhában is bátran megmutatja magát. Nem tetszeleg és bájolog, hanem vicces formában, játékosan mutatja be az öltözködésben rejlő lehetőségeket.

A legtöbb szettje ugyan nem az utcára való, de felszabadító az a szenvedély, ahogy a belőle áradó vagánysággal összekomponálja ezeket a szokatlan darabokat. Mintha csak farsangosat játszana, a képeivel is más-más hangulatot közvetít, miközben mindegyik szerelését önazonossá teszi vidám kisugárzásával.

 

Az idős blogger hihetetlenül extrém darabokban pózol, és nagyon jól áll neki ez a stílus

Manapság elképesztően divatosak a bőrhatású és latexholmik, a világszerte ismert blogger pedig előszeretettel választja ezeket az extrém darabokat. Nem csak a ruhák anyagával, a színekkel éppúgy zseniálisan játszik, valószínűleg senki másnak nem áll ennyire jól ez a cukorkavilág, amit megjelenésével rendszerint megidéz.

Bátran társítja a latex kezeslábast egy platformos bakanccsal, így még vagányabbá teszi az összképet. A rikító neonszíneket is gyakran bevállalja, az élénk tónusokhoz pedig hasonlóan feltűnő smink dukál!

A kozmetikai kencéket szintén szándékosan viszi túlzásba, nem véletlenül szalad meg rajta a szemfesték vagy a rúzs. Mint egy karikatúrában, minden apró részlet fontos szerepet játszik abban, hogy felerősítse egy-egy trend stílusjellemzőit.

Baddie Winkle jelentős hangsúlyt fektet az öregedés elfogadására, ami nem csupán abban nyilvánul meg, hogy az idő múlásával járó természetes változások felett szemet huny az ember. Bár a képei poénosak, sok esetben tükröt tartanak a mai társadalom elé, túlzóan ugyan, de rávilágítanak a generációkat érintő elvárásokra. Mindeközben pedig jól szórakozik, hiszen elsősorban kedvtelésből, hobbiként űzi az Insta-sztársággal járó feladatokat.

Szerinte nincs szükség alapvetően egy tonna kencére, sok esetben nem ért egyet a szépségipar által közvetített gondolatokkal. Erőteljes sminkjeivel tehát úgyszintén az ageizmus ellen küzd.

Fürdőruhában is bátran mutatkozik, cseppet sem érdekli mások véleménye

A 93 éves Baddie Winkle nem csupán testre feszülő, vagány szettekben pózol a kamerák előtt. Bátran vállalja fel testét fürdőruhában és fehérneműben egyaránt. Ezzel a lépéssel teszi magát csak igazán önazonossá, igazzá és valóságossá. Jelenléte üdítőleg hat rajongóira, a társadalomra, hiszen úgy küzd a női test változásának elfogadásáért, a pozitív testképért, hogy mindezt az igyekezetet egy szerethető, vidám és kedves csomagba burkolja.

 

Kiemelt kép: JB Lacroix/WireImage/Mike Pont/WireImage/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés