Az 56 éves Nicole Kidman a Balenciaga kampányának nagyköveteként pózolt. Kár volt elrontani a képeket a sok retussal, művi manipulációval, a színésznő ugyanis így már csak nehezen felismerhető.

hirdetés

Az 56 éves Nicole Kidman a Balenciaga 2024. május 10-én induló Rodeo Bag kampányához állt modellt, de csak kevesen ismerték fel a divatfotón a sok retus miatt. A cég elkötelezettsége az időtlen, divatos kiegészítők megalkotása iránt ezzel a kampánnyal is folytatódik, melyben Yang Chaoyue kínai színésznő és énekesnő, valamint Amelia Gray szupermodell ugyancsak látható. A kampányképeket Mario Sorrenti készítette.

Nicole Kidman felismerhetetlen a képen: pedig retus nélkül sokkal szebb

A Rodeo Bag finom textúrájú, matt felületű borjúbőrből készült. Megjelenése egyszerre kifinomult és laza. A táska egyedi vonzerőt teremthet viselőjének a kampány képein is megfigyelhető kiegészítők hozzáadásával.

A Balenciaga Rodeo Bag kampányában csakúgy, mint Nicole Kidman, mindegyik híresség szürke háttér előtt pózol, kezében a táskával, melyet a luxus és a divat legendás kereszteződése, a Beverly Hills-i Rodeo Drive inspirált. A minimalista kompozíció célja az volt, hogy semmi se vonja el a néző figyelmét a kiegészítő részleteiről.

Nicole Kidman feszesre maszkírozott arca azonban erősen eltereli a figyelmet a középpontba helyezett kiegészítőről, a kelleténél jobban megszaladt a retus.

Korábban valóban bevett szokás volt, hogy a modellek, hírességek arcát és testét nagymértékű utómunkával igyekeztek tökéletesíteni a fotókon, a túlkapások következtében sokszor inkább rontva, semmint javítva az összképen. Ám ma már nem az idealizált, hanem a természetes szépség kerül középpontba úgy a divatkampányokban, mint a magazinképeken. Ezért is érthetetlen számunkra, hogy a Balenciaga ilyen mesterkélt divatfotóval rukkolt elő.

Bár tény, hogy a retusálás és filterezés ma éppúgy bevett szokás, mint régen, a technikai megoldások, illetve a képszerkesztési elvek azonban sokat változtak az évek során. Az arc teljes átformálására, illetve a feltűnően művi fiatalításra semmi szükség nincsen, pláne, hogy a divatvilág egyre inkább azt tükrözi, hogy a stílus kortalan. Számos ötven feletti modell képviseli a középkorú és idősebb vásárlói réteg igényeit, ezért a bőr tükörsimára retusálása abszolút elveszítette célját, hiszen egy ilyen képpel még a fiatalabb korosztály sem tud azonosulni.

Nicole Kidman egyébként korábban gyakran bevállalt botoxkezelést, melynek során az arcmimika feláldozásával igyekezett elfedni az idő múlásának természetes jeleit. Manapság azonban már a színésznő is a természetesebb megoldások híve, ha szépségápolásról van szó.

Az utóbbi időben a korral kapcsolatos hozzáállás valóban változni látszik, egyre inkább a realitás és annak elfogadása felé eltolva a szépségtrendeket. Ezért is érthetetlen, hogy az amúgy is feltűnő és különleges szépségű Nicole Kidman esetében miért érezték úgy, hogy ilyen mértékű manipulációt igényelnek a felvételek.

Kiemelt kép: Axelle/Bauer-Griffin/FilmMagic/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés