A nagy mellek jelentősen szélesíthetik az alkatot, hiszen optikailag tömbösítik a felsőtestet, ezáltal a derékvonal vastagabbnak tűnik. Ám az alakromboló hatás nagyban függ az öltözködéstől, ezért érdemes olyan ruhadarabokat összeválogatni, amelyek előnyösen formálják a sziluettet.

hirdetés

A dús kebleken nem minden ruhafazon mutat jól, például a kerek nyakú, zárt felsők csak még jobban szélesíthetik a derékvonalat, mert összenyomják a test vonalát. A túlságosan bő felsőrészeket is érdemes kerülni, hiszen ezek széthúzzák a felsőtest kontúrjait.

Sokan elkövetik azt a hibát, hogy, ha van egy kis felesleg rajtuk, akkor sátorszabású, bő ruhákba bújtatják az idomaikat. Ezek a darabok még inkább szélesítik a sziluettet, így az zömökebb hatást fog kelteni. A kidomborodó mellek – különösen ha nem homokóra alakú testről van szó -, rövidebbnek tüntetik fel a derék-nyak vonalát, így optikailag plusz kilókat pakolhatnak az emberre.

Karcsúsító öltözködés nagy mellek esetén: pár apró trükk, és vékonyabb lesz a sziluett

Nem kell rejtegetni a nőies domborulatokat, érdemes kihangsúlyozni a formás idomokat, de természetesen ízléses módon. Az arányokra is jó figyelni, hiszen így a közönséges hatás is elkerülhető. Pár alaknyújtó trükk segítségével viszont könnyedén kiemelheted a büszkeségeidet, anélkül, hogy szélesebbnek mutatnák a derékíved.

 

A túlságosan rövid kardigán pont előnytelenül vágja el az alkatot, ezért optikailag vastagítja a felsőtestet. Ha kedveled a nagymama kedvenc ruhadarabját, akkor válassz belőle hosszabb fazont, ami megnyújtja az alakot. A vízszintes vonalak szintén nyújtják a felsőtestet, így a dús keblek kisebbnek tűnnek majd, ezt még tovább fokozza a V-kivágás.

A csípőnél elvágott, bő pulóvereket is érdemes elkerülni, helyettük viselj rövidebb fazont, ami V-kivágással, és karcsúsítással rendelkezik. Ha őszi-téli ruhákról van szó, akkor szintén a derékban karcsúsított, illetve a hosszabb szabásokat érdemes előtérbe helyezni, ezekkel optikailag függőlegesen nyújthatod a testvonalad.

A megfelelő hosszúságú blézer szintén segít a slankításban, így a dús keblek kevésbé fogják szélesíteni a sziluettet. Viseld kigombolva, hiszen a karcsúsító hatás így érvényesül a legjobban.

 

Kiemelt kép: Getty Images. 

  • Megosztás:
hirdetés