A milliárdos amerikai üzletember és mérnök feltaláló édesanyja, Maye Musk a leghíresebb szenior modellek egyike, aki stílusos öltözködésével és színes egyéniségével egyaránt kitűnik a tömegből. 71 évesen is bátran felvállalja sminkmentes arcát, sőt, szívesen megosztja másokkal szépségápolási tippjeit.

hirdetés

Maye Musk nem semmi életutat tudhat a magáénak, hiszen több mint öt évtizede sikeres modell, főállásban táplálkozási tanácsadóként dolgozik, amihez úgy szerezte meg diplomáit, hogy közben három kisgyermeket nevelt, és még fotózásokra is eljárt. Üde megjelenésénél már csak a hihetetlen erejét csodálják jobban, ő viszont a gyermekeire, és a 11 unokájára a legbüszkébb.

Többször hangoztatta már interjúkban, hogy nem tart az öregedéstől, és nincsenek kellemetlen tapasztalatai ezzel a természetes folyamattal kapcsolatban. Egészséges táplálkozással és rendszeres testmozgással tartja formában magát, de a szépségápolásnál is fontosabb számára az önmagába vetett hite, ami a mérhetetlen energiáját táplálja.

Azért persze, a bőrápolást sem hanyagolja el, bár bevallása szerint egy-egy rendezvény és parti után már meglehetősen fáradt ahhoz, hogy túlbonyolítsa az esti szépségmegőrző rutinját.

Maye Musk szépségápolási tippjei: smink nélkül is csodás a bőre

Dietetikusként Maye Musk a megfelelő étrendet tartja a szépség kulcsának. Gyakran fogyaszt diót, babot, halat és magvakat, melyek belülről táplálják, és rugalmasabbá teszik a bőrt. A modell áprilisban tölti be 72. életévét, mégis úgy érzi, most sokkal elégedettebb a bőrével, mint amikor a modellpályáját kezdte, hiszen jobban odafigyel magára, soha nem mozdul ki fényvédő krém nélkül, rengeteget sportol, és minden szükséges tápanyaggal ellátja a szervezetét, ami a ráncok ellen is hatásos védekezésnek bizonyul.

 

A sminklemosás és alapos arctisztítás után szemkörnyékápolót használ, amit azóta épített be a rutinjába, hogy 69 évesen szupermodellé avanzsált. Nem csak az arc és nyak területeinek hidratálására fordít gondot, hanem a száját is bebalzsamozza lefekvés előtt. Az ajkak ugyanis könnyen kiszáradnak, és sajnos idővel ráncosabbá válnak, ezért érdemes gyakrabban ápolni őket, hogy sokáig selymes tapintásúak maradjanak.

Vicces, hogy Maye Musk többségében ajándékba kapott termékeket használ, pedig gondolkodás nélkül megengedhetné magának a drága kozmetikai kencéket. Ám nem az a típus, aki feleslegesen vásárolgat, ő inkább az egyszerű, könnyen használható szépségápolási készítményekre esküszik, amelyek nem túl időigényesek, és bonyodalommentesen teszik a dolgukat.

Bár nem oszt meg túl sok praktikát a videóban, mindenesetre a bőrápolással kapcsolatos realisztikus hozzáállása roppant szimpatikus. Megosztja azt is a nézőkkel, hogy fiatalkorában néha-néha pattanásokkal küzdött, de akkoriban még nem voltak ilyen spéci krémek, ezért arcgőzöléssel javított a helyzeten. Pont így, az öregedést sem reagálja túl, mégis gyönyörű a bőre, amihez az egészséges életmódja is hozzájárul.

Kiemelt kép: Paul Archuleta/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés