Marilyn Monroe az egyik legnagyobb popkulturális ikon, akinek a nevét, arcképét még az is ismeri, aki sosem látott tőle egyetlen filmet sem. A színésznő népszerűsége az elmúlt évtizedekben nem kopott meg, sőt! Most egy különleges projekt keretein belül ismét egy magazin címlapjára került.

hirdetés

Marilyn Monroe az ötvenes évek legnépszerűbb ikonja volt, aki formás idomaival, szőke frizurájával, bájos arcával és szexi hanglejtésével mágnesként vonzotta a mozilátogatókat. A férfiak reménytelenül epekedtek utána, a nők pedig ha csak kicsit is, de szerettek volna úgy kinézni, mint ő. Már akkoriban óriási divat volt lemásolni a Monroe-külsőt, és ez a törekvés azóta is fel-felbukkan a trendekben. Bármit reklámoztak vele, a termék felfutása szinte borítékolható volt, többek között neki köszönhető a Chanel Nr. 5 népszerűsége, mivel a színésznő is ezt az illatot használta.

Marilynt rengeteget fotózták, a róla készült felvételek legendásak. Számtalan alkalommal szerepelt magazinok címlapján, 1953-ban ő volt a Playboy legelső számának a címoldalán. Most hosszú idő után ismét egy fotósorozatban láthatjuk viszont, mivel a modern technikának köszönhetően „életre keltették” pár kép erejéig. A CR Fashion Book kínai kiadásának borítóján bukkan fel ismét, méghozzá a mai divatot népszerűsíti.

Marilyn Monroe ismét címlapon: így nézne ki a mai kor modelljeként

A 2022-es év kétségtelenül Marilyn Monroe-ról szól. Pár hónappal ezelőtt Kim Kardashian a színésznő egyik ikonikus ruháját viselte a vörös szőnyegen, és hamarosan megjelenik a Monroe életéről szóló film Ana de Armas főszereplésével. Most egy újabb különleges projekt kapcsán került reflektorfénybe, ugyanis digitálisan „életre keltették” néhány divatfotó kedvéért.

Carine Roitfeld is részt vett a tervezésben, aki megpróbálta elképzelni, vajon miként nézne ki Marilyn a mai kor trendjei szerint. CGI-technológiával alkották meg a színésznő tökéletes mását, melyben grafikai csapat segédkezett. Fontos volt, hogy úgy közelítsék meg a projektet, hogy ne vesszenek el azok a sajátosságok, melyek Marilynt ikonná emelték.

 

A sminkjén például csak minimálisan változtattak, meghagyták a jellegzetes szemhéjtust és a vörös rúzst. A frizuráját a mai kornak megfelelően formálták át, picit hosszabb lett a haja, a loknik is lágyabbak, viszont a tupírból és a platinaszőke hajszínből nem engedtek az alkotók. Ezek azok a tipikus Marilyn-stílusjegyek, melyek összeforrtak a nevével.

 

Több digitális kép készült Marilynről, aki a modern divat fazonjait viseli ebben a látomásban. A színésznőt David Koma, Balmain, Balenciaga és a Miu Miu kreációban örökítették meg. Ez az első alakalom, hogy ilyen stílusban láthatjuk Monroe-t.

 

A minél valósághűbb ábrázolásra törekedett a csapat, minden pórust, bőrtextúrát megpróbáltak modellezni, mégis szerették volna, ha a színésznő megjelenése a mai korba illeszkedik bele. Ezzel kifejezve, hogy a Marilyn-jelenség örök, nem számít, hogy milyen ruhában van, ugyanazt az erőteljest hatást kelti, és mindenki azonnal felismeri őt.

 

A projekt különlegessége, hogy fodrász, stylist és sminkes is részt vett a folyamatokban. Hasonlóan készültek a szakemberek a feladatra, mint amikor hús-vér modell fotózásán vesznek részt. Aprólékosan megkomponálták a részleteket, mint a tényleges címlapok esetében.

A Marilynről készült különleges grafikák jól jelzik, mekkora kulturális hatással bír még ma is a színésznő. Marilyn egy jelenség, a népszerűsége az elmúlt évtizedekben sem fakult meg. A legendás színésznő tragikus élettörténetét óriási érdeklődés övezi.

 

Kiemelt kép: Baron/Hulton Archive / Getty Images. 

Képek a cikkben: An Le / CR Fashion Book. 

  • Megosztás:
hirdetés