Margit hercegnő a királynő húgaként sokat volt reflektorfényben. Kifogástalan megjelenésével mindig felhívta magára a figyelmet, ami nem meglepő, hiszen imádta a divatot, és csinos szettjeivel sokszor még a nővérét is lepipálta!

hirdetés

Margit hercegnő élete mondhatni, gondtalanul indult, hiszen viszonylag kevés esély volt arra, hogy édesapja a trón közelébe kerül. Ám VIII. Eduárd király lemondásával a család élete felbolydult, és a hercegnők helyzete is megváltozott. A nyugodt, vidéki élet után sokkal mozgalmasabbak lettek a mindennapok, a fiatal testvérek egy szempillantás alatt a figyelem középpontjába kerültek.

Margit második volt a trónöröklési sorrendben, így rá kevésbé vonatkoztak a szigorú szabályok. A szülei megengedőbbek voltak vele, ez a későbbiekben is meghatározta a jellemét.  Sokkal szabadabban élt, ami meglátszott az öltözködésén is.

Margit hercegnő szenvedélyesen imádta a divatot

Fiatalon rajongott a divatért, egyik kedvenc tervezője Christian Dior volt, többször is járt a mester párizsi műhelyében. Bolondult a New Look-ért, és gyakorta jelent meg hatalmas szoknyákban, alakkövető kiskabátokban. A trendek iránti szenvedélye később sem csitult, a hatvanas években sokszor cikkeztek Margit kiváló stílusérzékéről.

II. Erzsébet királynővel ellentétben, Margit kedvelte a mintás kreációkat, valamint a kiegészítőkkel sem fukarkodott. Valóságos gyűjteménye volt hatalmas kalapokból, táskákból és napszemüvegekből. Gyakran kombinálta a hangsúlyos darabokat egymással, ezzel elérte, hogy minden szem rászegeződjön. Sokkal jobban öltözött, mint nővére, elvégre szabadabban válogathatott a ruhadarabok között.

 

A New Look-ért rajongó hercegnő ruhatárából nem hiányozhattak az estélyi ruhák, amelyek több réteg tüllből készültek. Margit egész életében követte a divatot, bár a leginspirálóbb szereléseiben egyértelműen a hatvanas évek derekán jelent meg.

Margit hercegnő legcsinosabb szereléseiből válogattunk össze egy csokorra valót. A nőies szabásvonalakkal elkészített kreációk még manapság is divatosnak számítanak, és időtlen eleganciát közvetítenek. Ha kíváncsi vagy, miként öltözködött II. Erzsébet húga, akkor lapozd végig a galériát!

 

Kiemelt kép: Mara Vivat / Getty Images. 

Képgaléria képei: Getty Images. 

  • Megosztás: