A királyi esküvők mindig is komoly előkészültekkel jártak, hiszen a ceremóniára és az ifjú párra rengeteg ember kíváncsi, akik rendszerint minden apró mozzanatot figyelemmel kísérnek. A televízió megjelenése óta, pedig már a világ minden tájáról nézők milliói kísérhetik figyelemmel többek között azt is, hogy mit visel a menyasszony a nagy napon.

hirdetés

A brit királyi család tagjai mindig is nagy hangsúlyt fektetettek az esküvőre, és a menyasszonyok kinézetére. Természetesen a megjelenésük sohasem lehetett túlzó vagy kihívó, hiszen komoly szabályok vonatkoznak a ruhaválasztásukra. Mindig igyekeznek időtálló, ám mégis divatos darabot választani, ami a klasszikus, és a high fashion letisztultan nőies stílusjegyeit egyaránt magán viseli, ugyanakkor megfelel a mindenkori protokoll elvárásainak.

A királyi menyasszonyokról számos festmény készült, de Victoria királynő lányait már fotón is megörökítették. A fennmaradt képek jóvoltából, bárki részletesen szemügyre veheti klasszikus szabású ruháikat, amelyek valóban hercegnőkhöz méltóak voltak.

Királyi menyasszonyi ruhák a múltból

Margit hercegnő esküvője volt az első, amelyet a televízió is közvetített, így már azok is megcsodálhatták a menyasszony ruháját, akik személyesen nem lehettek jelen az eseményen. Manapság a brit királyi családban lezajló menyegzők hatalmas társadalmi eseménynek minősülnek. A vendéglista mindig impozáns, és már hónapokkal a ceremónia előtt mindenki azt találgatja, hogy vajon milyen ruhát visel majd az ara.

Bár Katalin és Meghan ruhái gyönyörűek voltak, most mégsem rájuk esett a választásunk, hanem olyan királyi menyasszonyokat vettünk sorra, akiknek esküvői kreációit nem emlegetik fel mindennap, persze nem azért, mert felejtősek.

 

Kiemelt kép: Fox Photos / Getty Images. 

Képgaléria képei: Getty Images. 

  • Megosztás:
hirdetés