Az esküvőjén minden nő szeretné a legszebb ruhát viselni, ami tökéletesen illik a személyiségéhez. Természetesen a kiegészítők sem maradhatnak ki a sorból, ebben a királyi menyasszonyok túltesznek mindenkin, hiszen az ő nagy napjukon a tiara tényleg valódi gyémántból készül!

hirdetés

Az elmúlt években számos különleges esküvői trend ütötte fel a fejét, és a hagyományos ruhák mellett felbukkantak a formabontó darabok. Sokszor még a hírességek is inkább az extravagáns kreációkat választják, és egy kötött pulóverben mondják ki az igent. A pompázatos ruhakölteményekhez fejedelmi kiegészítők dukálnak, pláne, ha az ember lánya történetesen nemesi származású, vagy épp beházasodni készül egy királyi családba.

A tiara a királyi esküvő kötelező eleme

Az angol királyi család természetesen esküvő terén is tudja, hogy mi a módi, elég csak az elmúlt évekre gondolnunk. A menyegzőket mindig hatalmas médiafigyelem övezi: a különféle divatlapok hónapokig azt találgatják, hogy milyen ruhát visel majd az ara, és vajon melyik tiarát kapja kölcsönbe a királynőtől.

A lenyűgöző fejdíszeket sajnos egy menyasszony sem tarthatja meg. Ám mégis nagy megtiszteltetést jelent a viselésük, hiszen a legtöbb ékszernek évszázados múltja van. Generációról generációra szállnak, és sokszor különös történet szövődik köréjük. A leendő hercegnék és grófnék pedig a menyegző napján jelenhetnek meg először diadémmal a fejükön, ezért különösen nagy jelentősége van, hogy melyik darab díszíti a frizurájukat.

Beatrix hercegnő 2020-ban megtartott esküvőjén II. Erzsébet egyik vintage ruháját viselte, amelyet a nagy naphoz illően alakítottak át. A kreációt eredetileg a hatvanas években varrták, a királynő fiatalként többször is magára öltötte. Mária királyné fringe tiaráját kapta kölcsönbe, amelyet előtte több királyi menyasszony viselt.

 

Ám a Beatrix által viselt tiarán kívül is bővelkedik a Windsor-ház diadémokban, amelyek már számos menyegzőt tettek még emelkedettebbé. Ha kíváncsi vagy, hogy az elmúlt évszázadban milyen pompázatos fejdíszek ékesítették az arisztokrata arák becses frizuráját, akkor lapozd végig a galériát!

 

Kiemelt kép: Anwar Hussein/WireImage / Getty Images. 

Képgaléria képei: Getty Images. 

  • Megosztás:
hirdetés