Lizzo stílusa tökéletesen reprezentálja személyiségét: vidám, merész és nőies. Ruhatárával is azt hirdeti, hogy ő nem csupán felvállalja, hanem őszintén elfogadja önmagát. Az énekesnő több mint 100 kiló, és bolondul a szexi, szűk ruhákért, melyek kendőzetlenül kiadják vonalait. Ezzel is azt mutatja a külvilág felé, hogy az egészséges önbizalom olyasvalami, amikor a testsúly és a külsőség nem szól bele abba, hogyan éli meg valaki a nőiességét, és mennyire érzi magát vonzónak. A szexi kisugárzás ugyanis nem a kilókon keresztül mérhető, az vagy jön magától, vagy nem.

hirdetés

Minden testalkatnak megvannak a szépségei és azon oldalai, amikkel kevésbé vannak kibékülve a nők. Lizzo öltözködésére sokan egyfajta lázadásként tekintenek, csak mert azt viseli szívesen, ami épp megtetszik neki. A legtöbb telt idomú hölgy például igyekszik minél inkább eltakarni a vonalait, ennek fényében az énekesnő ruhaválasztása mások szemében nagy bátorságra vall.

Ám számára ez nem csupán egy kampány, amibe bele kell állni, hogy kivívja a lelki szabadságát, hanem olyasfajta őszinte megnyilvánulás, ami abszolút az ő pozitív lényéből fakad. Nem volt mindig így, korábban Lizzo is megszenvedte azt, hogy sokan bántották az alakja miatt, de sikerült felülkerekednie mások véleményén és nem azon keresztül látni önmagát.

Ma már elfogadja gömbölyded idomait, olyannyira, hogy többé nem visel olyan ruhákat, amelyekben nem érzi jól magát. Stílusát főként passzos holmik és lenge öltözékek határozzák meg, olykor pedig fehérneműben, sőt, ruha nélkül is szívesen megmutatja bájait.

Lizzo bohém stílusa előtérbe helyezi telt alkatát

Teljesen mindegy, hogy telt alkatú vagy vékony egy nő, rengeteg olyan alkalom adódik a tükör előtt, amikor ilyen-olyan okokból a boltban még tetszetősnek tűnő ruha egyetlen dühös mozdulattal a szekrény legaljára kerül. Sokan nem merik azt viselni, ami igazán tetszik nekik, és aminek a gondolatával csak titkon, legbelül kacérkodnak.

Mindig akad indok: túl rövid hozzá a lábam, ebben látszik a hasam, abban meg a fenekem akkora, mint az Alföld. Lizzo azonban ennél szabadabban gondolkodik, ami a ruhaválasztásaiban is megmutatkozik, akár elegáns estélyit visel a vörös szőnyegen és az ünnepi gálákon, akár látványos fellépőruhákban ragyog a színpadon. A 33 éves énekesnő kedveli a feszes, alakkövető fazonokat, és a csillogást sem veti meg.

 

Mély dekoltázs, kivágott ruhák, latex holmik, extrém minták: az énekesnő számára nincsenek tabuk. A koncertjeire rendszerint szexi és extravagáns dresszekbe bújik, hogy megteremtse az igazi showélményt. A bevállalós kosztümök ugyanis tökéletesen reprezentálják a benne lakozó elszántságot és energiát.

Lizzo karakteres lendülete és pozitivitása erősen hat a rajongóira, akik nem csak a zenéjét szeretik, hanem bátor lelkületét is. Sőt, egyesek azért követik a munkásságát, mert inspiráló és buzdító személyiséggel bír: szabad stílusából sokan azt olvassák ki, hogy az önbecsülés nem holmi kiváltság, amivel csak a tökéletes alkatú emberek rendelkezhetnek, és a nőiesség, sőt a siker sem múlhat csupán a plusz kilókon.

 

Kiemelt kép: Steven Ferdman / Getty Images.

Képgaléria képei: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés