A molett testalkatú nők többsége úgy érzi, hogy a divat nem neki szól, így nincs könnyű dolga, ha önkifejező stílust szeretne kialakítani magának. Ez a plus size blogger nekik szeretne segíteni ötleteivel, hiszen már akkor szenvedélyesen imádta a vintage hangulatú ruhákat, amikor még nem volt ennyire elterjedt a retró divat. Színes összeállításai olykor bohókásak, olykor nőiesek, de sohasem férnek bele a snassz kategóriába.

hirdetés

Jamie Hamilton odáig van a vintage stílusú ruhákért, és tulajdonképpen mindenért, ami a régmúlt időket idézi. A retró öltözködésen kívül a középkori dekoráció és belső építészet foglalkoztatja, és szívesen kísérletezik azzal, hogyan lehet különféle történelmi korokat megjeleníteni a lakberendezésben.

Elsősorban a divat kedvéért vágott bele a blogolásba négy évvel ezelőtt, hogy segítsen a hozzá hasonló, molett testalkatú nőknek rátalálni az egyedi stílusukra. Manapság talán könnyebb dolga van, hiszen az általa kedvelt vintage divatjegyek teljesen összecsengnek az aktuális retrómánia meghatározó elemeivel, így már nem csak turkálókban lehet múltidéző kincsekre bukkanni.

Izgalmas, egyedi, és roppant nőies a plus size blogger stílusa

Bár a telt idomú nőket gyakran óvva intik az erős színek és feltűnő minták használatától, Jamie öltözékeiből nem hiányoznak ezek az elemek.

Sőt, a legtöbb szettje tarka, vagy mozgalmas mintázatra épül, mégsem harsányak vagy előnytelenek az összeállításai.

Jó érzékkel bánik a negyvenes, ötvenes, hatvanas évek fazonjaival, de szívesen szemezget a most divatos nyolcvanas-kilencvenes évek stílusjegyeiből is.

Bátran mixeli a különféle trendjegyeket, mégis mindig összehangolt és nőies a megjelenése.

Nagyon ért a különleges színharmóniához, amit kettőnél több árnyalattal is magabiztosan el tud érni, és az alkatához illő szabásokhoz úgyszintén jó szeme van.

A nadrágok, szoknyák, ruhák és kabátok terén egyaránt szereti a lefelé bővülő fazonokat, de a cseles vonalvezetésű, szűkebb ruhákat sem veti meg.

Az alaknyújtó függőleges csíkozás gyakran szerepet kap a ruhatárában.

A frizuráját is általában a retró trendek szerint igazítja.

A mell alatt karcsúsított, és a derékhangsúlyos ruhadarabok a kedvencei, melyek előnyösen formálják az alakját.

Az egyszerű farmeres szettjei sem unalmasak.

A hétköznapi szettekbe is bele lehet csempészni az eleganciát egy hetvenes-nyolcvanas éveket idéző nadrágkosztümmel.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés