Veruschka von Lehndorff fiatalon az egyik legsikeresebb modell volt, és a hatvanas években minden valamire való magazin címlapján szerepelt. Azóta rengeteg idő eltelt, de az egykori szupermodell még 81 évesen kitűnő formában van!

hirdetés

A hatvanas években két modell vált vilagszerte népszerűvé: Twiggy és Veruschka. Kinézetükkel hatalmas változást hoztak, és mindenki a kisfiús alkattal rendelkező nőkért bolondult. Bár Twiggy-vel ellentétben a német topmodell kifejezetten magas volt, vékony testalkata valóságos sikk lett azokban az időkben.

A nemesi családból származó lány karrierje nem indult zökkenőmentesen, elsőként mindenhonnan csak elutasítást kapott, ám nem adta fel. Megváltoztatta a nevét, talpig feketébe bújt, és végigjárta az összes sztárfotóst New Yorkban. Merészsége hamar meghozta az eredményét, hiszen a fiatal lány hihetetlenül felkapott lett.

A hatvanas évek legendás topmodellje elképesztően néz ki

Magassága, hosszú lábai és nagy kezei miatt szinte mitikus alaknak számított a divatvilágban, emiatt rajongtak érte a fotósok. A hatvanas évek derekára Veruschka az amerikai Vogue egyik állandó szereplője lett. Elképesztő képsorozatok készültek róla, még a merészebb öletektől sem riadt meg. A német csillag az aktfotókat is bevállalta, és még Salvador Dalínak is modellt ült.

Veruschka több filmben is szerepelt, és hetvenen túl is gyakran megfordult a kifutón. Öltözködése az elmúlt években sem finomodott, továbbra is az extravagancia jellemzi stílusát.

Bár filigrán alakját megőrizte, az arcán meglátszik az idő lenyomata. Ám az egykori szupermodell láthatóan nem esik kétségbe az öregedés gondolatától, büszke ráncaira, és nem torzította el vonásait túlzó plasztikai beavatkozásokkal. Korábban, amikor az öregedésről kérdezték, azt nyilatkozta, hogy nem érintette mélyen a külsejének a megváltozása. Tisztában van vele, hogy számos kezeléssel tűnhetne fiatalabbnak, ám neki sokkal fontosabb a szeretetteljes és élénk gondolkodás, így a ráncaira egyszerűen fittyet hány!

Ha kíváncsi vagy, hogy mennyit változott a legendás topmodell az elmúlt évek alatt, akkor lapozd végig a galériát!

 

Kiemelt kép: ullstein bild Dtl. / Getty Images. 

Képgaléria képei: Getty Images. 

  • Megosztás:
hirdetés