Lady Gaga az elmúlt években rengeteg márkának, magazinnal dolgozott, számos fotós készített vele emlékezetes fotósorozatot. Ám most önmagát is felülmúlta, mivel a V Magazine címlapján koncertfelvételek láthatók, melyeket a Chrimatica Ball turnéja alatt készített a fotós.

hirdetés

Lady Gaga igazi vadócként robbant be a köztudatba tíz évvel ezelőtt, majd fokozatosan visszább vett a lendületből. Az égig érő magassarkúkat felváltották a sikkes szandálok, a latexet pedig apránként selyemre cserélte. A színész-énekesnő stílusa hatalmas átalakuláson ment keresztül, manapság már inkább az eleganciára törekszik.

Bár a külseje átalakult, a zenei stílusa nem sokat változott. Ugyanúgy készít pörgős popszámokat és érzelmes lírai balladákat, mint a karrierje elején. A népszerűsége szemernyit sem csökkent, sőt, manapság egyre többen méltatják elismerő szavakkal a munkásságát.

A 36 éves énekesnő az utóbbi időszakban sem pihent, ha épp nem filmet forgatott, akkor dalokat írt, nyáron pedig a Chromatica Ball turnéja keretén belül járta a világot. Összesen öt európai nagyvárosban adott koncertet, ezután visszarepült az Egyesült Államokba, ahol a rajongók még kilenc alkalommal hallgathatták meg élőben a legújabb dalait.

Címlapfotó koncert közben: különleges felvételek Lady Gagáról

A Chromatica névre keresztelt album még 2020-ban jelent meg, ám a koronavírus-járvány miatt a színésznő csak tavasszal indult turnéra. A rajongók már nagyon izgatottak voltak, hiszen Lady Gaga koncertjei mindig elképesztően látványosak, az énekesnő csodás ruhákat visel, melyek megadják a kellő hangulatot.

A színpadra lépést rengeteg készülődés előzi meg, melyet most egy profi fotós dokumentált. A V Magazine számára készített felvételeket Hedi Slimane jegyzi, aki már korábban is dolgozott Gagával. Slimane a The Fame Monster albumhoz kattintott pár igazán emlékezetes fotót. Most is megmaradt a fekete-fehér tematikánál, ettől egy kicsit drámaibb hatást kelt az egész.

A felvételeken az énekesnő néha kifejezetten futurisztikusnak hat, hiszen túlzó sminket, hangsúlyos ruhadarabokat visel. Bár a magánéletben és a vörös szőnyegen kifejezetten visszafogottan, nőiesen öltözködik, ha színpadi megjelenésről van szó, akkor szeret elrugaszkodni a valóságtól.

A V Magazine-ban megjelent fotósorozathoz készítettek egy interjút is az énekesnővel, aki elmesélte, hogy hosszú évek után végre el tudja magát fogadni, és büszke arra a nőre, akivé vált. A színpadon már a fényre és az életre gondolt. Emellett mesélt a Haus of Gagáról, ami a saját művészeti csapata. Nagyon büszke a kreatív szakemberekre, akikkel évek óta dolgozik. Közösen hoznak létre mindent, úgy érzi, csapatként vannak jelen.

Az éneklés és készülődés közben készített felvételek egyedülállóak. Igazán különlegesek, hiszen semmi mesterkélt nincs bennük. Őszinte pillanatokat örökített meg Hedi Slimane fotós, a legtöbb képen az énekesnő nem pózol, csak egyszerűen énekel.

 

Kiemelt kép: Axelle/Bauer-Griffin/FilmMagic / Getty Images.

 

  • Megosztás:
hirdetés