A lapos, kockás has elérése a legtöbb ember edzésprogramjának fókuszában áll. Mielőtt most fognád magad, és nekiállnál száz felülést csinálni, jó, ha néhány tanácsot megfogadsz az edzéssel kapcsolatban.

hirdetés

Mivel a női test több hasi zsírréteg felhalmozására képes, mint a férfiaké, nekünk még jobban rá kell dolgozni. Jó hír azonban, hogy a kockahas mindenkinél ott van, csupán annyi a teendő, hogy láthatóvá kell tenni. Első lépésként felejtsd el a felülést, legalábbis, mint az egyetlen módszert a lapos has elérésére. Ez a gyakorlat ugyanis a hasizom felső részét erősíti csak, a szép hasfalért viszont az egészet át kell mozgatni. A hasizom alsó részének erősítéséért végezz lábemeléseket a felsőtest irányába, az oldalsó izmokért pedig csinálj láblendítéseket úgy, hogy a kezedet a medencecsont alá teszed. Nagyon hatásos még az egész hasizomra ható plank is.

A hasfal edzése fontos, hiszen számos élettani funkció, a légzés és a testtartás is függ tőle. Az alábbi videóban mindössze tíz perc alatt elvégezhető gyakorlatokat láthatsz, melyekhez nem kell más, csak te. Pamela, az edző, minden gyakorlatot fél percig csinál, így nagyon változatos, a teljes hasizomra ható mozgásokat végezhetsz. Ne felejts el bemelegíteni, és légy türelmes magaddal, hiszen a látható, barázdált hasizom elérése nem megy egyik napról a másikra.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés