Katalin hercegné kifinomult, nőies stílusát nagy figyelem övezi, az általa viselt retró blézer azonban még a szokásosnál is nagyobb sikert aratott a divatrajongók körében. Egykor Claudia Schiffer viselte a kifutón az elképesztően csinos Chanel darabot, amely még 2022-ben is simán megállja a helyét az aktuális trendek között.

hirdetés

Katalin hercegné megmutatta, milyen sikkes lehet egy retró blézer

A brit királyi család tagjai szigorú szabályok szerint öltözködnek, ám az etikett nem feltétlenül zárja ki a személyes ízlésvilág megvalósítását. Katalin hercegné például köztudottan kedveli a vintage stílusú holmikat. Kifejezetten sok retró fazont visel a hétköznapokon, de akár fontosabb események alkalmával is. A klasszikus, örökzöld darabok éppúgy megtalálhatóak a repertoárjában, de gyakran választ olyan holmik közül, melyek nagyon hasonlítanak Diana ikonikus ruháira.

A divat folyamatosan változik, évről évre más fazonkialakítás, szín vagy éppen anyag számít sikkesnek, ám számtalan részlet újra és újra megjelenik az aktuális repertoárban. Manapság egyértelműen retró lázban ég a divatvilág. Mégis ritka az, hogy egy korábban népszerűnek számító darab újragondolás nélkül kerüljön be az aktuális trendek vérkeringésébe, a legminimálisabb változtatást is mellőzve. Ez a blézer azonban nem csak 1995-ben, de 2022-ben is telitalálat!

Képek: Max Mumby/Indigo/Karwai Tang/WireImage/Getty Images.

 

A kobaltkék Chanel darab már önmagában a szett vezérfonalává avanzsált, Katalin hercegné pedig pontosan tudta, hogy semmiféle körítésre vagy cicomára nincs szükség a tökéletes összképhez. A tweedanyagú blézer remek választás az őszi szezonra, a vonalvezetése pedig különösen nőiessé formálja a megjelenést és az alakot.

Katalin hercegné egy egyszerű fekete, csinos szabású, elegáns nadrággal boronálta össze a feltűnő, színes blézert. Az eredmény kellően letisztult, elegáns, mégis izgalmas lett. Sokszor nem is kell túlgondolni a hétköznapi összeállításokat, elegendő egyetlen különleges darab, ami a teljes megjelenést sikkessé formálja.

Való igaz, hogy a különböző vintage holmik a nagy retró láznak köszönhetően újra felkapottá és népszerűvé váltak, azonban sokszor hihetetlennek hangzik, hogy egy 1995-ös kollekció darabja még ma is simán megállja a helyét az utcán. Annak idején a méltán elismert szupermodell, Claudia Schiffer viselte a Chanel kifutóján.

Képek: THIERRY ORBAN/Sygma via Getty Images/Jean-François Rault/Sygma via Getty Images/Getty Images.

 

Mivel a Chanel gyakran megihleti a divatot, ahogy Katalin kedvenc fazonjait is előszeretettel veszik alapul a márkák, könnyedén ihletet lehet meríteni a hercegné megjelenéséből és stílusából. Ez a három, gyönyörű árnyalatú, nőies szabású darab legalább annyira telitalálat, mint hercegné által elsütött retró blézer.

1: Mango, 27 995 forint. 2: Reserved, 18 995 forint. 3: Mohito, 17 995 forint.

 

Kiemelt kép: Max Mumby/Indigo/Getty Images.

Cikkfotók: Max Mumby/Indigo/Karwai Tang/WireImage/THIERRY ORBAN/Sygma via Getty Images/Jean-François Rault/Sygma via Getty Images/Getty Images.

Montázs: Retikül.

  • Megosztás:
hirdetés