Grace Kelly stílusa még manapság is kiapadhatatlan ihletforrásnak számít, elég csak a csipkés, elegáns menyasszonyi ruhájára gondolnunk, ami még Katalin hercegnét is megihlette. A 64 éves lánya, Karolina monacói hercegnő a filmcsillaghoz hasonlóan ösztönös, belülről fakadó divatérzékkel rendelkezik. Profin válogatja össze a sikkes darabokat, és sohasem egyhangú a megjelenése.

hirdetés

Az arisztokratikus elegancia nem egy stílus, sokkal inkább az előkelő öltözködés protokolljának gyűjtőhalmaza. Sokan Katalin hercegné öltözködésében látják ennek feloldását, de az ő szettjei annyira a biztonsági játék talaján mozognak, hogy csak kevés egyediség tükröződik bennük.

Kétségtelen, hogy Grace Kelly időtlen eleganciájával megalapozta a Grimaldi családról kialakult képet. A gyönyörű filmcsillag megjelenése mindig kifogástalan volt, nem meglepő, hogy még a nagy divatházakat is megihlette. Nőies összeállításaival örökre beírta magát a divattörténelembe, még manapság is sokan alkalmazzák a jól bevált stílustrükkjeit.

Grace Kelly hajdanán taníthatta volna az eleganciát, ám a Grimaldi család jelenleg is bővelkedik gyönyörű, sikkes hölgyekben, sőt, újítók is akadnak közöttük, akik modern szintre emelik az előkelő megjelenést. Elég csak II. Albert feleségére, Charléne monacói hercegnére gondolni, aki még a vagány, felnyírt frizurát is bevállalta. Karolina monacói hercegnő, az egykori hercegné lánya úgyszintén páratlan stílusérzékkel rendelkezik, már tinédzserkorában sokat foglalkoztak vele a divatlapok.

A 64 éves Karolina hercegnő nem az unalmas kiskosztümök híve

Karolina monacói hercegnő egészen fiatalon megtalálta a saját stílusát, amelyben tökéletes harmóniában keverednek egymással az elegáns, és kissé lezserebb divatelemek. A fiatal hercegnő kifinomult ízlésére olyan tervezők figyeltek fel, mint Karl Lagerfeld, akivel évtizedeken keresztül baráti viszonyt ápolt Grace Kelly lánya.

 

A Chanel lezser eleganciája mindig is passzolt a hercegnőhöz, szívesen szemezget a divatház modern és klasszikus divatjegyeket vegyítő repertoárjából. Bár mindig ad a finom eleganciára, a sótlan, merev, túlságosan szabályszerű összeállítások nem felelnek meg az ízlésének, és nem is gyakran láthatjuk őt unalmas fazonvariációkban. Igyekszik kerülni a fantáziátlan, lerágott csontnak vélt sablonokat, melyek sok előkelőség öltözékében felbukkannak. Bár jóval idősebb, mint Katalin hercegné, Karolina monacói hercegnő megjelenése mégis sokkal frissebb, üdébb, izgalmasabb hatást kelt.

A 64 éves hercegnő ruhatára igazán változatos: megtalálhatóak benne a letisztult, egyszerű kreációk, és a fodrokkal vagy más díszítésekkel feldobott ruhaköltemények. A lezserebb darabokat úgyszintén kedveli, még a hivatalos eseményeken is szívesen ölt magára nőies szabású overallt.

Míg a brit királyi család tagjai az egyszerű, nőies szabású kreációkat helyezik előtérbe, addig Karolina hercegnő a tollas, flitteres, csillogó darabokban találja meg önmagát. Meglehet, sokkal kevesebb öltözködési szabályt kell követnie a Grimaldi család tagjainak, így jóval több teret engedhetnek egyéni stílusuknak. Karolina összeállításaiban izgalmasan mosódik össze Grace Kelly romantikus stílusa a Chanel eleganciájával, és a modern sikkel. Ez a három alappillér megalapozza a kifinomult harmóniát, de a letisztult fazonok fűszerezéséhez is nagyon jól ért a hercegnő.

Nemrég tejfehér overallban és lenövesztett, ezüstös tincsekkel jelent meg Monacoban. A finom aranyékszerekkel összehangolva, szettjének minden apró részlete csodás összhangot keltett. Modern fazonválasztásai határozottságot sugallnak, és a legkevésbé sem unalmasak.

 

Kiemelt kép: PLS Pool / Getty Images. 

Képgaléria képei: Getty Images.  

  • Megosztás:
hirdetés