A mindennapi aktivitás, testmozgás mellett az alakformáló jóga kiváló módja annak, hogy feszesebbé tedd a kontúrvonalakat és kiegészítsd az edzésprogramodat.

hirdetés

Érdemes úgy felépíteni a heti testedzést, hogy különféle mozgásformák váltsák egymást, melyek más-más célt szolgálnak. Noha a HIIT- és a kardiógyakorlatok kifejezetten alkalmasak zsírégetésre, nem csak intenzív tréningekkel lehet megtámogatni a szervezet zsírbontó folyamatait.

A jóga például, ha kitartóan végzi az ember, szépen tónusozza és karbantartja az izmokat, alakformáló hatással bír és támogatja a fogyást. Bár nem kell ugrálni a jógagyakorlatok során, de a különféle kitartott mozdulatok, a testtudatos gyakorlatok elvégzése után javulnak az emésztési folyamatok, és nagyobb lendületet kap az anyagcsere működése.

Az alakformáló jóga támogatja a test zsírégető folyamatait

A lélekre gyakorolt jótékony hatása mellett ma már köztudott a jóga alakformáló tulajdonsága is. Rendszeresen végezve a megfelelő gyakorlatsorokat, látványos eredményt lehet elérni, persze csakúgy, mint más mozgásfajták esetében, ennél is fontos, hogy ne abból a napi 20 percnyi jógából álljon a teljes aktivitás. A különféle edzéstípusok és tornák jól kiegészítik egymást, míg az egyik megdolgoztatja a keringést, a másik rugalmasabbá, mozgékonyabbá tesz, vagy épp határozottabbá teszi a test kontúrvonalait. A jógának sok előnye van, az alakformálás az egyik, de a berozsdásodástól is kiválóan véd.

Juliana Spicoluk kifejezetten az alsótest és a törzs izmainak erősítésére állította össze edzését.

 

Az alakformáló jóga gyakorlatai különböző izmokat céloznak meg, beleértve a törzset, a lábakat és a feneket. Ezek a területek feszesebbé válnak és megerősödnek az ismételt gyakorlás hatására. A folyamatos mozgás és a különböző pózok tartása növeli az anyagcsere hatékonyságát, ami segít a zsírégetésben és a testsúly csökkentésében.

A jóga ráadásul a gerinc körüli izmokat is megdolgoztatja, megedzi, ezáltal javítja a testtartást. Az erősebb hát- és hasizmok támogatják a helyes testtartást, csökkentve a hátfájás kockázatát. A jógapózok rendszeres gyakorlása növeli az izmok és az ízületek rugalmasságát. Az alakformáló jóga különösen fókuszál a nyújtásokra és az ízületek mozgástartományának bővítésére.

Kép: Getty Images.

 

A dinamikusabb jógaformák javítják a vérkeringést és növelik a szív- és érrendszeri aktivitást. Ez hozzájárul a jobb szív- és érrendszeri egészséghez és a megnövekedett állóképességhez. A légzőgyakorlatok és a meditációs elemek nyugtató hatással vannak az idegrendszerre, csökkentve a szorongást és a depressziót.

A jógatípusok rendszeres gyakorlása növeli az energiaszintet és a vitalitást. Az oxigénellátás javulása és a mély légzés hozzájárul a jobb fizikai és mentális állapothoz.

Az alakformáló jóga önmagában nem elég a fogyáshoz, de rendszeres gyakorlása javítja a fizikai állóképességet, az izomtónust és a mentális jóllétet. Érdemes beépíteni a napi vagy heti edzésrutinba.

Képek: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés